CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğu: Zamanı geldiğinde açıklayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da yaptığı konuşmada İstanbul'da Yenikapı'da sergilenen araçların nerede kullanıldığını, yapılan lüks harcamaları zamanı geldiğinde açıklayacaklarını söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğu: Zamanı geldiğinde açıklayacağız

Millet İttifakı belediye başkanlarını ziyaret etmek amacıyla 2 günlük bir program için Aydın’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurtuluş günü etkinliklerinin ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ı makamında ziyaret etti. Aydın’da yoğun ilgiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediyesi önünde kendisini görmek için beklenen kalabalığa hitap etti.

Bütün belediyelerin hesap verebilir olması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Gazetelerdeki fotoğraflara bakın. İstanbul’da binlerce araç meydanda. Bizim inancımızda israf haramdır. Sadece İstanbul’da değil, diğer illerde de vatandaşlarımızdan aldığımız her kuruşun hesabını vereceğiz. Yenikapı’daki binlerce araç nerede kullanılıyordu, lüks harcamalar, kime gidiyordu bu paralar? Zamanı geldiğinde bunları açıklayacağız. En önemlisi sizlere verdiğimiz sözleri tutacağız."

Tank palet fabrikası

Her ülkenin kendisini savunduğunu ve bunun için yatırımlar yaptığını kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Sakarya’daki tank palet fabrikasını Katar ordusuna sundular. Ben bunu söyleyince, yalanladılar. Sonra çıkıp resmi Gazeteyi gösterince bir şey diyemediler. Aydın’dan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. İmzaladığın ikinci kararnameyi de açıkla.”