CHP lideri Kılıçdaroğlu kumpası anlattı, vasiyet etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, SADAT'ın kurduğu kumpasla ilgili olarak "Silahlı insanların olduğu reklamla güya beni tehdit ediyorlar. O resimdeki mesaj net. 'Sizin için geleceğiz' diyorlar. Bu paramiliter artıklar, daha büyük bir resmin sadece bir parçası. Bu çetelere, bu paramiliter yapılara seslenmek istiyorum. Siz mi beni korkutacaksınız. Sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim. Hodri meydan!" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, SADAT'ın kurduğu kumpasla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"BUNLARIN SAYISI BİNLERCE"

Silahlı insanların olduğu reklamla güya beni tehdit ediyorlar. O resimdeki mesaj net. Sizin için geleceğiz diyorlar. Şimdi halkım beni iyi dinlesin. Tane tane anlatacağım. Vatandaşımızın ne olup bittiğini anlamasını istiyorum. Bu paramiliter artıklar, daha büyük bir resmin sadece bir parçası. Herşeyin temelinde aslında tek şey var o da para. Çok para. Doymayacakları kadar para. Halkımızdan çalınan bu para, elde ettikleri bu para halkımızdan çaldıkları para. Ve bu parayı çalan 5'li çeteler var. Bu arada 5'li çete dediğime bakmayın siz, bunların kod ismi 5'li. Aslında bunların sayısı binlerce. Kuruşu kuruşuna uzman arkadaşlarıma hesaplattım. Bu Saray iktidarı sarasında devlet hazinesinden bunlar ne kadar para çaldılar. 418 milyar dolar. Bu iktidar döneminde bu çetelerin çaldığı 418 milyar dolar. Sonra çıktım ve çok net bir biçimde söyledim. Tahsil edeceğim rakam budur ve defterinize yazın sizden 418 milyar doları sizden tahsil edeceğiz ve alacağız.

"HODRİ MEYDAN"

Önce benimle konuşmak istediler, anlaşmak istediler. Kapıyı yüzlerine kapattım. Bir sonraki aşamaya geçtiler. Bu işin içine bazı medya organlarını da dahil ettiler. Bunların hapislerden çıkan mafya artıkları var. Medya ünlüleri var, satın alınan gazetecileri var. Tüm bunları yöneten merkezleri var. Süreti muhalefetten görünüp, bir sürü insan da var değirmenine su taşıyan. Her türlü operasyona başvurdular. Ama bilmedikleri bir şey var. Bay Kemal asla ve asla yolundan dönmez.

Kararımdan dönmedim. Ve artık son aşamaya geldik. Silah ve suikast tehditleri. Son uyarılarını yapıyor akıllarınca. Uzun zamandır var bu tehditler. Şimdi bu çetelere, bu paramiter yapılara seslenmek istiyorum. Be gafiller, be şerefsizler, be akılsızlar, be çakallar, siz mi beni korkutacaksınız. Sizin önünüze diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim. Hodri meydan! Gelin görüşelim.

"HALKIMA VASİYETİMDİR"

Allah nasip ederse yaşarsak hayatınız boyunca görüp göreceğiniz en büyük kabus olmaya devam edeceğim. Trolleriniz beni yolumdan çeviremez, durduramazsınız. Eğer bana bir şey olursa halkıma vasiyetimdir. O 418 milyar doları siz tahsil edeceksiniz. Bu ülkenin parasıdır o para. Alacaksınız o parayı her kuruşuna kadar tahsil edeceksiniz. Benim size vasiyetimdir.