CHP lideri Kılıçdaroğlu: Devlet yalan söyler mi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Devlet yalan söyler mi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. İşte konuşmasının satırbaşları...

Ramazan hak sahibine hakkını teslim etme ayıdır. Yaptığımız hataları sorgulama ayıdır bu ay. Birinin hakkını yediysek oturup kendi vicdanımızda bunu sorgulama ayıdır Ramazan. Belediyelerimiz pandemide 11 milyon 700 bin vatandaşa yardım götürdüler. Yardım talep edip de karşılıksız kalan olmamasına gayret edildi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bildiride onların iradesi dışında metinde değişiklik yapılarak gece yarısı yayımlandı. Onların iradesini suistimal edenler iktidara yani saraya yakın olanlardır. Saray buradan bir darbe iması çıkarmak istedi. Utanmadan, sıkılmadan beni suçladın. 'Bunun arkasında CHP var' dediler. Ne oldu? Devlet yalan söyler mi Allah aşkına ya? Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir zat yalan söyler mi?

Belediyelerinizde fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Fakire yardım yaparken sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Harcadığınız para sizin değil, milletin parasıdır. Belediyede atamaları yaparken işi ehline teslim edin dedik.

Bizde bir söz vardır, Allah insanı kuru iftiradan sakınsın diye. Montrö sözleşmesinden rahatsız olan emekli amiraller bir bildiri yayımladı. Onların iradesini suiistimal edenler saraya yakın olanlardır. Saray buradan darbe çıkarmak istedi. Sonradan bunun arkasında CHP var dediler. Ne oldu? CHP ile ilgili tek bir kelime yok. Kalktın utanmadan sıkılmadan beni suçladın. Devlet yalan söyler mi?

Makama, hırsa, kibire bakın. Böbürlenmeye bakın. Koltuğu uğruna yapmayacağı bir şey yok. Devlet akılla, erdemle, ahlakla yönetilir. Tam tersini yapıyorlar. Kibir deseniz ahlaksızlık deseniz hepsi var. Pudra şekerini kimse unutmadı. Her türlü iftiraya hepimiz hazırlıklı olmalıyız.

Vatandaşın çektiği ızdırabı hükümet bilmiyor.

Oy almak için bir insan kendi vatandaşına yalan söyler mi? Üstelik cumhurbaşkanlığı koltuğunda otururken...