Tanju Özcan'dan CHP'ye uyarı: Sakın ha!

CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından uyarı cezası alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ndan konuya ilişkin ilk tepki geldi. Özcan, 'Milletin sevgisini kazanamamış adamlarla seçime girmeyin' dedi.

Tanju Özcan'dan CHP'ye uyarı: Sakın ha!

Özcan, katıldığı programda, sunucu Armağan Çağlayan'ın siyasette yaşadığı komik anılarla ilgili sorusu üzerine, sağlık sorunu nedeniyle çocuk sahibi olamayan ve tüp bebek konusunda kendisinden yardım isteyen kadınla arasında geçen konuşmayı anlatmıştı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın anlattığı anı birçok kesim tarafından tepki çekmişti. Bunun ardından Cumhuriyet Halk Parti MYK toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'uyarı' cezası talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verildi. Bugün toplanan CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında 'uyarı' cezası verdi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, cezanın ardından, Bolu Belediye Meclisi oturumunda açıklamalarda bulundu. 

‘Uyarı cebime attım'

CHP tarafından kendisine verilen uyarı cezasını kabul ettiğini belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Cumhuriyet Halk Partisi Disiplin Kurulu hakkımızda kararı vermiş. Yandaş basın bir gafı şişirdi şişirdi bir algı oluşturmaya çalıştı. Bunun sonucunda bana uyarı cezası verilmiş. Bizim tüzüğümüzde bana uyarı cezası verilmesinin şartları, sosyal medyada bir partiline hakaret edeceksin, parti defterlerini tutmayacaksın ya da parti malına zarar vereceksin. Hangisine sokmuşlar bilemiyorum. Ama sonuçta Yüksek Disiplin Kurulu'nun uyarı kararını aldım, kabul ettim ve cebime koydum” ifadesini kullandı. 

'Milletin sevgisini kazanamamış adamlarla seçime girmeyin' 

 Kendisinin de CHP'ye bazı uyarılarda bulunmak istediğini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Ama ben de bu vesile ile kendi partimi uyarmak istiyorum. O da benim hakkım. Sayın Akşener, ‘Aday değilim’ demek suretiyle adayı belirleme noktasında Millet İttifakı'nın büyük ortaklarından Cumhuriyet Halk Partisi'ne yol açmış oldu. Şimdi ülkeyi bu hale getiren, insanların yatağa aç girmesini sağlayan, birkaç kişiyi zengin eden bu hükümeti artık sandıkta yenemezsek, burada hiçbirimizin sokağa çıkacak yüzü kalmaz. Bu birinci uyarım. İkinci uyarım beni uyaranlara. Sakın ha yanlış bir adayla çıkmayın. Öyle Ekmeleddin İhsanoğlu, Abdullah Gül gibi. Milletin sevgisini kazanamamış, milletin gönlünde taht kuramamış yanlış adamlarla seçime girmeyin. Ha girerseniz de ‘Bu Tanju Özcan nereden çıktı kardeşim’ demeyin." ifadelerini kullandı.