CHP'de yol haritası belirlenecek! Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyelerinin istifasını isteyecek

28 Mayıs günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,86 oy alarak yenilgiye uğradı. Seçimlerin ardından CHP'nin yol haritasının nasıl olacağı merak konusu oldu. Sıcak kulis bilgilerini aktaran tv100 editörü Betül Araz, 1 Haziran Perşembe günü yapılacak CHP MYK toplantısında istifaların gündeme geleceğini söyledi.

14 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların yüzde 50 sınırını geçememesi nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs’ta tekrar sandık başına gitti. İkinci turda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçimlerden sonra nasıl bir yol haritası belirleyeceği merak ediliyor. CHP kulislerinde konuşulanları tv100 Editörü Betül Araz aktardı. 

CHP’te gözler perşembe gününe çevrildi. tv100 Editörü Betül Araz, 1 Haziran saat 13.00'te başlayacak toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK üyelerinin istifasını isteyeceğini paylaştı.

tv100 Editörü Betül Araz’ın aktardığı bilgiler şu şekilde:

Edinilen kulis bilgilere göre MYK’da istifaların konuşulacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun MYK üyelerinin istifasını isteyip yenilerini ataması söz konusu olduğu konuşuluyor. Perşembe günü yapılacak o toplantıda artık istifalar konuşulacak.

Hafta sonu parti meclisi toplanacak. CHP’nin kurallarına göre hafta sonu yapılacak toplantıda Kurultay’ın detayları belli olması bekleniyor. CHP tüzüğüne göre parti bu yıl kurultaya gitmek zorunda. Konuşulan iki senaryo var. Biri, il ilçe ve mahalle kongrelerinin geç başlatılacağı ve genel başkanlık kurultayının ise 2024 yılında Mart ayındaki yerel seçimler sonrasına bırakılacağı söyleniyor.

Bir diğer senaryo ise; Bu süreçlerin çok hızlı bir şekilde başlatılacağı ve 2023 yılının sonbaharında da genel başkanlık kurultayının yapılacağı ve yerel seçimlere yeni kadrolarla gidileceği konuşuluyor.

Bir yandan cumartesi günü grup başkan vekili belirlenecek. Şu an 3 grup başkan vekili var; Engin Özkoç, Engin Altay ve Özgür Özel. Özgür Özel’in Grup başkanı olması kesin gözle bakılıyor. 3 ismin belirlenmesi için CHP meclisi kapalı olarak toplanacak. Bülent Tezcan, Ali Öztunç, Zeynel Emre, Murat Emir, Murat Bakan ve Ali Mahir Başarır öne çıkan isimler oldu.