CHP'den Cummhurbaşkanı Erdoğan'a Libya yanıtı

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Atatürk'ün Libya'da görev yaptığı günleri hatırlatarak söylediği "Gazi Mustafa Kemal'in Libya'da ne işi vardı?" sözlerine yanıt verdi. Öztrak, "Mustafa Kemal Osmanlı'nın vatan toprağını savunmaya çalışıyordu" dedi.

CHP'den Cummhurbaşkanı Erdoğan'a Libya yanıtı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

"Kriz buhrana dönüştü. Milletimiz hayat pahalılığıyla ezildi. İşsizlik rekor kırdı. İşinden gücünden olan insanlarımız umutsuzluğun pençesine düştüler. Türkiye böylesine bir umutsuzluğu daha önce hiç yaşamamıştı.

Ülkemizde 2019'un en önemli olayı yerel seçimler ve iktidarın sonucu hazmedemeyerek mızıkçılık yaparak tekrarlattığı Haziran seçimidir. Sarayın halen devam eden mızıkçılıklarına, hizmeti engelleme çabalarına rağmen belediyelerimiz milletimize en yüksek standartta hizmeti vermeye devam edecektir.

 "Bugün Libya bizim vatan toprağımız mı?"

Türkiye'yi Suriye bataklığına sokan Saray, şimdi de Mehmetçiklerimizi Libya'da perişan etmeye hazırlanıyor. Madem Libya'nın bizimle ilgili yok o zaman Gazi Mustafa Kemal orada ne arıyordu demiş. Gazi Mustafa Kemal bir Osmanlı subayı olarak o gün Osmanlı'nın vatan toprağını savunmaya çalışıyordu. Bugün Libya bizim vatan toprağımız mı? Değil. Mehmetçiklerimizin görevi Libya'nın iç meselesine karışmak mı? Değil. Neden Libya'da iç savaşa taraf oluyoruz? 

İktidarın ekonominin dengelerini alt üst yettiği yetmezmiş gibi tek adam rejimi kurma sevdasıyla devletin tüm kurumlarını bitirdi. Sosyete damat devletin kasasının başına oturdu. Çikolata kutularında verildiği söylenen rüşvetin hesabını vermeyen eski bakan, büyükelçi yapıldı.

 Asgari ücret mesajı

Asgari ücret konusunda "jest" lafları falan var... Asgari ücret en az aylık 2600 lira olmalıdır. Jest bundan sonrasıdır.

Milletin vergileriyle yayın yapan tarafsız olması gereken TRT 1'de bir yayın var. "CHP neden Türkiye'nin başarılı olmasını istemiyor?" diye altyazı koymuşlar. Bu nedir? Bu mudur sizin tarafsızlığınız? Gerekli suç duyurusunda bulunacağız.

 Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş'a yönelik rüşvet iddiası

Bu konuda hem parti hukuku bakımından hem genel hukuk bakımından süreç yürümektedir. Bu mesele artık bizim için noktalanmıştır. Bundan sonra hukuk konuşacaktır. Artık bu ülkenin belli başlı büyükşehirlerinde müzik değişmiştir, dans da değişecektir. Rant lobileri büyükşehirlerimizde cirit atamayacaktır.

 Hatırlayacaksınız, o dönemin büyükşehir belediye başkanı Ankara'yı parsel parsel satmakla suçlandı. O dönem bu müfettişler hiç ortaya çıkmadı. Ama şimdi bizim büyükşehir belediye başkanımızın suçlanması neticesinde apar topar harekete geçiyorlar. Keşke bu hassasiyeti bundan önceki belediye başkanına karşı göstermiş olsalardı."