CHP'den infaz yasasına tepki

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında infaz düzenlemesine tepki gösterdi. Öztrak, "Bunun adı açıkça siyasi fırsatçılıktır" diye konuştu

CHP'den infaz yasasına tepki

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak, "Salgın var diye infaz indirimi yapıyorsunuz, bunun affa dönüşmemesi ölçülü adaletli olması gerekiyor. Gazetecileri içeride tutuyorsunuz hırsızı salıyorsunuz. Bunun adı açıkça siyasi fırsatçılıktır. Bu düzenlemeyle devlete duyulan güven daha da dip yapar. İnfaz düzenlemesiyle rüşvet yiyen çıkacak, haberini yapan içeri girecek" diye konuştu.

Öztrak konuşmasından satır başları şöyle:

Saray milletin sesini duymuyor. Ekonomiden sorumlu bakan tweet atmaktan başka bir şey yapmıyor. İşi ne kadar hafife aldığını dünya aleme gösteriyor. Erdoğan, "Salgın nedeniyle 2023 hedeflerinin önündeki engelin kendiliğinden kalktığını" söylüyor. Saray'da size ne yiyip içiriyorlar, bu nasıl bir ruh halidir? Erdoğan'ın yerinde olsak bu cümleyi yazıp getiren danışmanı bir dakika yerinde tutmayız. Bu milletle açıktan alay etmektir.

İktidar güven uyandırmıyor. Dün IMF başkanı Türkiye dahil tüm üye ülkelerle görüşüyoruz dedi diye, döviz kurlarında bir gevşeme gerçekleşti. Bunun nedeni ne? Yönetime duyulan güvensizliğin bir göstergesi. Ekonominin dümeninin IMF'ye verileceği izlenimini veren bir görüşme piyasalarda bir toparlanmaya neden oluyorsa iktidarın güvenilirlik konusunda ciddi bir açığı var demektir.

Maske tartışması

İktidar önce maskeyi zorunlu tuttu, sonra maskeleri vatandaşa satmaya kalktı. Bizim belediyelerimizde bedava vereceğiz deyince akılları başlarına geliverdi. Biz de maskeleri ücretsiz dağıtacağız dediler, önce e-devlet üzerinden karneye bağladılar sonra eczaneler üzerinden dağıtılacağını açıkladılar. Bu da bir gelişmedir.

İnfaz yasası

İnfaz paketi adil, hukuki, insani değildir. Cumhur ittifakı saygın hukukçuların hiçbir önerisini dikkate almadan sayısal çoğunluğa dayanarak bu düzenlemeyi çıkarmaya çalışmaktadır. Bu toplum vicdanında derin yaralar açacak bir affa dönüşmüştür. Erdoğan bu düzenlemeyle kendini de inkar ediyor. Erdoğan, bir suç devlete karşı işlenmişse devlet af düşünebilir ancak bir suç şahıslara işlenmişse devletin o suçu affetme yetkisi yok diyordu. Bu olmayan yetkiyi bugün kendilerinde nasıl görüyorlar?

Salgın var diye infaz indirimi yapıyorsunuz, bunun affa dönüşmemesi ölçülü adaletli olması gerekiyor. Gazetecileri içeride tutuyorsunuz hırsızı salıyorsunuz. Bunun adı açıkça siyasi fırsatçılıktır. Bu düzenlemeyle devlete duyulan güven daha da dip yapar. İnfaz düzenlemesiyle rüşvet yiyen çıkacak, haberini yapan içeri girecek.