CHP'den ses kaydı krizine ilişkin ilk açıklama geldi! Aykut Erdoğdu istifa edecek mi? Faik Öztrak açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, eski eşi tarafından konuşma kaydı paylaşılan İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'yla ilgili "Sayın Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

CHP'den ses kaydı krizine ilişkin ilk açıklama geldi! Aykut Erdoğdu istifa edecek mi? Faik Öztrak açıkladı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Bu sırada basın toplantısı düzenleyen Sözcü Faik Öztrak, "Ekonomide riskler her gün artıyor. Yönetime güven bitti. Ekonominin dayanma gücü, dışarıdan gelen şoklara karşı her gün azalıyor. Pahalılık milletimizi ezip geçiyor. Büyük bir cehalet, büyük bir akılsızlık, büyük bir beceriksizlik, ülkede yaşanan buhranı ağırlaştırıyor. Ekonomide her gün, bilimden ve akıldan azade, keyfi kararlar alınıyor. Halkımıza, iş insanlarımıza haksız işler yükleniyor. Oysa ekonomi keyfiliği kaldırmaz. Kural ister. Güven ister. Öngörülebilirlik ister. İstikrar ister" dedi.

 "Ekmek alamayan insanlar, kurbanı nasıl alacak?"
Öztrak, her gün ekmeğe zam haberlerinin geldiğini belirterek "Malatya’da ekmeğe zam. Kocaeli’nde ekmek ve simide 1 Temmuz’dan itibaren zam. Afyon’da ekmeğe zam. Elazığ’da ekmeğe ve ulaşıma zam. Kayseri’de ekmeğe yüzde 40 zam. Rize’de ekmeğe zam. Konya’da ucuz ekmek kuyruğu. Tencereler, Çankırı’da da boş; İstanbul’da da, Ankara’da da boş. Hayat pahalılığı, yokluk öyle bir noktadaki, bu ülkenin vatandaşları artık, faturasını, kirasını ödemek için evindeki eşyaları satıyor. Minibüs şoförü, akşama kadar topladığı parayı, akaryakıt istasyonlarında bırakıp çıkıyor. Önümüz Kurban Bayramı. Besi yeminin fiyatı, son bir yılda yüzde 128 artmış. Kurbanlık fiyatları da haliyle uçmuş gitmiş. Pek çok mutfak, eti ancak bayramdan bayrama görüyor. Bu yıl, kurban kesmek hiç ama hiç kolay olmayacak. Küçükbaşta 3-4 bin, büyükbaşta 60 bin liralara varan fiyatlar konuşuluyor. Ekmek alamayan insanlar, kurbanı nasıl alacak?" diye konuştu. 

 "Bu seçimde iki aday değil, iki anlayış yarışacak"
Öztrak, önümüzdeki seçimin Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli seçimi olacağını bildirerek, "Bu seçimde iki aday değil, iki anlayış yarışacak. Bir tarafta otoriter, baskıcı bir yönetim anlayışı. Diğer tarafta demokratik, özgürlükçü bir yönetim anlayışı. Bir tarafta millete yukarıdan bakan, kibirli bir zihniyet. Diğer tarafta milleti kucaklayan, mütevazı bir anlayış. Bir tarafta sözlerini tutmayanlar, millete taahhütlerini yerine getirmeyenler. Diğer tarafta da sözünün eri olan, millete doğruları söyleyenler. Bizim çağrımız milletimize; 'ülkemizde hak, hukuk, adalet olsun' diyorsanız, bize katılın" dedi.

Aykut Erdoğdu açıklaması
Öztrak, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşinin yeni eşi ile ilgili paylaşımlarına ilişkin yöneltilen soru üzerine ise ''Sayın Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

"Hiçbir şeye aday değilim, hiçbir görev talebim yok"
Aykut Erdoğdu, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise "İstifa benim için aday olmamam, zaten olmam. Buna yenilmiş olmayı da içim elvermiyor bir de uzaktan da olsa destek vermek istiyorum çünkü son üç ay kapandım çalıştım daha da çalışacağım. Tüm kalbimle söylüyorum ben devlette yetiştim. Yurtdışında okudum, halkla ilişkim vardır. Siyasette şu an çok ağır bir kriz yaşıyoruz. Benim de kolum kanadım kırıldı tabii ama dönüp bu ülkeye borcumu ödemek isterim. Hiçbir şeye aday değilim, hiçbir görev talebim yok. Genel Başkan veya parti yönetimi zor durumda bıraktığımı düşünürse hemen, o konuda çekincem yok ama şu an sağlıklı karar verecek durumda değilim çünkü Tuba’nın durumu da çok kötü." yanıtını vermişti.