CHP'den virüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için kanun teklifi

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, corona virüsü salgınından dolayı vefat eden sağlık çalışanları ve ailelerine sahip çıkmak için kanun teklifi hazırlayarak TBMM'ye sundu.

CHP'den virüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için kanun teklifi

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, corona virüsü salgınından dolayı vefat eden sağlık çalışanları ve ailelerine sahip çıkmak için kanun teklifi hazırlayarak TBMM’ye sundu.

Yaşar Tüzün, “Canını hiçe sayarak, gece gündüz demeden ailelerinden uzak kalarak, corona virüs salgınına yakalanmış hastaları tedavi edebilmek için kendi canlarından olan sağlık çalışanlarımıza haklarını en üst seviyeden teslim etmemi gerekiyor” dedi.

Kanun teklifinin gerekçesinde, şehit kavramının askeri bir özellik taşıdığını, salgın nedeniyle gece gündüz demeden çalışan sağlık personelinin de en hayati ve kutsal bir görevi ifa ettikleri kaydedildi. Gerekçede, “Ülkemizde görev yapan sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetlerine mensup personelde de ölüm vakaları görülmektedir. Sağlık mensubu çalışanlarımızın ifa ettikleri görevi kutsallığı göz ardı edilmemelidir” denildi.