CHP’den Covid-19 pozitif öğrencilerin AÖF sınavına alınmasına sert eleştiri: Tam bir akıl tutulması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AÖF’nin yaz okulu sınavlarına Covid-19 pozitif ve temaslı öğrencilerin alınmasına sert tepki gösterdi. Karantina tedbirlerinin uygulanması gerektiğine dikkati çeken Akın, tam tersi gelişen bu durumu "tam bir akıl tutulması" sözleriyle eleştirdi.

CHP’den Covid-19 pozitif öğrencilerin AÖF sınavına alınmasına sert eleştiri: Tam bir akıl tutulması

CHP'li Ahmet Akın'dan AÖF’nin yaz okulu sınavlarına Covid-19 pozitif ve temaslı öğrencilerin alınmasına sert tepki.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AÖF’nin yaz okulu sınavlarına Covid-19 pozitif ve temaslı öğrencilerin alınmasına sert tepki gösterdi. Karantina tedbirlerinin uygulanması gerektiğine dikkati çeken, Akın tam tersi gelişen bu durumu "tam br akıl tutulması" sözleriyle eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AÖF’nin 4 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek yaz okulu sınavlarına ilişkin yapılan resmi duyurudaki Covid-19 ayrıntısına dikkat çekti. Resmi duyuruda, “COVİD-19 pozitif / temaslı öğrenciler sınav binalarına Bina Sınav Sorumlularının göstereceği yedek salonlarda sınava alınacaktır” denildiğine işaret eden CHP’li Akın, sosyal medya üzerinden şu açıklamada bulundu:

TAM BİR AKIL TUTULMASI"

“Koronavirüs salgınında her gün 20 bini bulan yeni vaka ve 100’lerce vefat haberi almaya devam ederken; AÖF’nin sınavına Covid-19 pozitif ya da temaslı öğrenciler de yüz yüze çağrıldı.

AÖF’nin yaz okulu sınavlarına Covid-19 pozitif ve temaslı öğrencilerin yüz yüze sınava alınacak olması tam bir akıl tutulmasıdır.

Karantina tedbirlerinin uygulanması gerekirken; evinin bulunduğu sokağa bile çıkamayan öğrenciler nasıl başka ilçelerdeki sınav merkezlerine gidecek? Bu hatalı karardan bir an önce dönülmeli. Sonbahar aylarında yeni bir dalga yaşanması beklenirken; böyle bir uygulamada ısrar etmek hasta olan öğrenciler kadar hasta olmayan öğrencileri de olumsuz etkileyecektir.”