CHP'li Engin Özkoç'un milletvekilliği düşebilir

CHP'li Engin Özkoç'un, dokunulmazlığını kaldırılmasının ardından 1 yıldan fazla ceza alması durumunda milletvekilliği de düşecek.

CHP'li Engin Özkoç'un milletvekilliği düşebilir

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan Engin Özkoç için düzenlenen fezleke Meclis'e gönderildi.

Fezleke Meclis'te

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Farklı düşüncede, farklı kanaatte olabilirsiniz ama hiç kimsenin bir kimseye hakaret etme hakkı yoktur. Hele seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'na kimsenin hakaret etme hakkı yoktur. Türkiye, hukuk devletidir. Hele şu dönemde daha bir birliktelik içinde olmak hepimizin ortak beklentisi, duygusudur. Savcılık soruşturma başlatmıştır, doğal sonucu fezlekedir. Fezleke, Bakanlığımızca imzalanarak Meclis'e gönderilmiştir, konu Meclis'in takdiri ve uhdesindedir." ifadelerini kullandı.

AK Parti, Engin Özkoç'un dokunulmazlığının kaldırılması konusunda ısrarcı. MHP de buna destek veriyor.

Anayasa’nın 83. maddesine göre Özkoç’un dokunulmazlığının kaldırılması için Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu toplanacak.

Meclis Genel Kurulu'nda salt çoğunluğun sağlanması durumunda dokunulmazlık kaldırılabilir.

 Milletvekilliği düşebilir

Engin Özkoç, dokunulmazlığın kaldırılmasının ardından yargılanıp 1 yıldan fazla ceza alırsa, karar Meclis'te okunduktan sonra milletvekilliği de düşecek.