CHP’nin yeni MYK’sı ilk kez toplandı! Toplantıda neler konuşuldu? Son gelişmeleri tv100 editörü Betül Araz aktardı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ilk kez toplandı. MYK toplantısı saat 13.00'te CHP Genel Merkezi'nde başladı. Öte yandan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından saat 15.00'te basın açıklaması yapması bekleniyor. Toplantıdan son notları tv100 Editörü Betül Araz aktardı...

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ilk kez toplandı. MYK toplantısı saat 13.00'te CHP Genel Merkezi'nde başladı. Öte yandan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından saat 15.00'te basın açıklaması yapması bekleniyor.

tv100 editörü Betül Araz, CHP’nin yeni MYK toplantısının ardından tv100 canlı yayınında önemli bilgiler paylaştı. Araz, “Kemal Kılıçdaroğlu, yeni MYK üyeleriyle ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Dün yeni A takımı açıklanmıştı hatta partinin ağır topları olarak ifade edilen Seyit Torun, Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı ve Bülent Tezcan gibi isimler bu MYK’da yer almadı. MYK’da en dikkat çeken değişiklik, Kılıçdaroğlu’nun örgütleri kendisine bağlaması oldu ve bu CHP’de bir ilk. PM’den ‘Artık kurultay süreci başlasın’ noktasında bir karar alınmıştı. MYK’nın gündeminde bu sürecin takvimini belirlemek olacak” bilgisini paylaştı.

CHP'nin yeni MYK'si şöyle olmuştu:

Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan - Parti Örgütü - Örgüt Yönetimleri

Ahmet Akın - Yerel Yönetimler

Aylin Yaman - Sosyal Politikalar

Aysu Bankoğlu - Tanıtım ve Halkla İlişkiler

Bülent Kuşoğlu - İdari ve Mali İşler

Devrim Barış Çelik - Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Eren Erdem - Sosyal Medya Yönetimi

Faik Öztrak - Ekonomi Politikaları / Parti Sözcüsü

Hasan Efe Uyar - STK ve Meslek Kuruluşları

Lale Karabıyık - İşveren Örgütleri

Neslihan Hancıoğlu - Genel Sekreter

Semra Dinçer - Doğa Hakları

Tahsin Tarhan - Yurtdışı Örgütlenme

Yunus Emre- Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu

Zeynel Emre - Hukuk Seçimleri