Cihat Yaycı yazdı: Suriye'ye kara harekâtı sığınmacı sorununu da mı çözecek?

tv100.com yazarı Cihat Yaycı, ABD'nin 2015’ten günümüze kadar PYD/YPG/SDG terör örgütünü nasıl oluşturduğunu kronolojik olarak yazdı. Sığınmacıların geri gönderilmesi için artık kara harekâtının başlatılabileceğine dikkat çekti.

Cihat Yaycı yazdı: Suriye'ye kara harekâtı sığınmacı sorununu da mı çözecek?

tv100.com yazarı Cihat Yaycı, Taksim'deki terör saldırı ardından başlatılan Pençe-Kılıç Harekâtı'nın kapsamının yalnızca hava operasyonu olmayacağını, kara harekâtı da düzenlenerek sığınmacı sorununun da çözüleceğini yazdı.

"Pençe-Kılıç sadece PKK/YPG'ye mi darbe?" başlıklı yazısında ABD'nin 2015’ten günümüze kadar PYD/YPG/SDG terör örgütünü nasıl oluşturduğunun kronolojisini yazan Yaycı, "Geldiğimiz noktada, Türkiye’nin kararlılığı ve diplomasisinin neticesi olarak hem ABD hem de Rusya’nın da inadı kırılmış, Türkiye Suriye’nin kuzeyindeki muazzam büyüklükteki bir alanda bulunan terörist mevzilerine çok kapsamlı hava harekâtı düzenlemiştir" dedi.

Yaycı, "Bundan sonra yapılması beklenen ve gereken bir kara harekâtıdır" diyerek Türkiye'nin sığınmacı sorunun çözümünün kara harekâtında olduğunu vurguladı:

"Malum Suriye'den Türkiye'ye gerçekleşen sığınmacı akını Arap ve Suriyeli Türkler’den oluşmaktadır. Onların boşalttıkları bölgeler PKK/YPG tarafından doldurulmuş vaziyettedir.

Bölgenin terör odaklarından ve sığınmacıların mallarına çöken haramilerden arındırılması insani bir borçtur. Gasp edilen mal ve mülklerin asıl sahiplerine teslim edilmesi de insani ve hukuki bir yükümlülüktür. Bunun için de Türkiye bir kara harekâtıyla sığınmacılara geri dönüşleri için yeterli büyüklükte güvenli bölge oluşturmak durumundadır.

Suriye'deki terör odaklarını tamamen yok etmek için kara harekâtı yapmak zaruri görünmektedir!"

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...