Çılgın Cuma'da geri sayım! Vatandaşları uyardı

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Çevikoğlu, Süper Cuma dönemlerine ilişkin vatandaşları uyardı. Çevikoğlu, "Taklit sitelerden uzak durun. Güven Damgası olmasına dikkat edin" dedi.

Çılgın Cuma'da geri sayım! Vatandaşları uyardı

Bu yıl 27 Kasım'a denk gelen 'Süper Cuma' gününde vatandaşlar milyarlarca liralık alışveriş gereçekleştirebiliyor. Bu yıl ise bu rakamların 5 milyar TL'yi, internet üzerinden yapılan ödemenin ise 2 milyar TL'leri aşması bekleniyor.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Çevikoğlu, online alışveriş sitelerinde Cuma indirimlerini fırsat bilen dolandırıcılara ilişkin vatandaşları uyardı. 

Güven damgası ve SSL sertifikasını kontrol edin

Taklit sitelere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Çevikoğlu, "e-Ticaret sitelerine verilen Güven Damgası'na sahip olup olmadığını kontrol edin. Dijital ortamda alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerinizi de kullanmamaya özen gösterin. Basit bir şekilde oluşturacağınız sanal kart, yaşanabilecek dolandırıcılıkların önüne geçecektir” ifadelerini kullandı.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çeken Çevikoğlu, “Alışveriş yapacağınız sitenin mutlaka SSL sertifikasını kontrol edin. SSL sertifikası güvenli bir alışveriş için önemli bir göstergedir” diye konuştu.