Çin Büyükelçiliği önünde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 'kayıp kaçak' kazısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çin Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlattı. Çalışmanın, Büyükelçiliğin sosyal medya hesabı üzerinden Akşener ve Başkan Yavaş'ı etiketleyip yaptığı paylaşımdan sonra başlaması manidar bulundu.

Çin Büyükelçiliği önünde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 'kayıp kaçak' kazısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri kayıp kaçak arama çalışmaları kapsamında Çin Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlattı.

T24te yer alan haberde ekiplerin çalışmaları da görüntülendi.

Çalışmanın Çin Büyükelçiliği’nin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve  Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketleyerek yaptığı ve tepki gören paylaşım sonrası yapılması sosyal medyada manidar bulundu.

Ne yaşanmıştı?

Çin Ankara Büyükelçiliği, Akşener ve Yavaş'ın Barın Katliamı'nı anmak için yaptıkları paylaşımlardan sonra sosyal medya hesabından şu açıklamada bulunmuştu:

"Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır, Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" 

Bu açıklamanın ardından Çin'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.