Çin Hükümeti’den flaş kripto para hamlesi! Hazırlıklar tamam!

Çin, merkez bankası dijital parası çalışmaları kapsamında 10 milyon yuan değerinde airdrop yapacak. Çin’in Shenzhen şehrinin Luohu Bölgesi’nde gerçekleştirilecek çekiliş ile halkı dijital paraya hazırlamak amaçlanıyor.

Çin Hükümeti’den flaş kripto para hamlesi! Hazırlıklar tamam!

Çin, merkez bankası dijital parası çalışmaları kapsamında 10 milyon yuan değerinde airdrop yapacak. Çin’in Shenzhen şehrinin Luohu Bölgesi’nde gerçekleştirilecek çekiliş ile Çin Merkez Bankası (PBoC) tarafından ortaya konan “dijital yuan”ın benimsenme hızının artırılması bekleniyor.

Hang Seng Bank Baş Ekonomisti Dan Wang, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. South China Post’a verdiği demeçte 10 milyon yuan’lık çekilişin toplamda 50 milyon yuan’lık bir talep oluşturmasını bu durumu da memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Yeni dijital yuan ile nakitsiz bir topluluk yaratmayı amaçlayan Çin Hükümeti, 2020 yılının başında resmi ağızdan açıklama yapmış ve atılan adımı Digital Currency Electronic Payment (DCEP) olarak adlandırmıştı.

Koronavirüs salgını sebebiyle hızlı ilerleyen dijital yuan süreci hız kesmiş ve sessizliğe bürünmüştü. Yaz ayları itibarıyla Çin’de coronavirus etkisinin azalması dijital yuan sürecini yeniden başlatmıştı. Geçtiğimiz aylarda bazı şehirlerde test edilen merkez bankası dijital parası, artık resmi olarak hayata geçecek gibi görünüyor.

Hareketli yaşamı ve büyük alışveriş merkezleri ile tanınan Luohu Bölgesi’nde yapılacak “airdrop”un yanı sıra “red packet” etkinliği de düzenlenecek. Her bir paket içerisinde 200 yuan (30 USD) bulunacağı belirtildi.

Shenzhen şehrinde yaşayan vatandaşlar, iShenzhen uygulaması üzerinden çekilişe kayıt olup katılabilecek. Shenzhen Hükümeti tarafından ortaya konan iShenzhen uygulaması blockchain tabanlı yapısı ile dikkat çekiyor.

Şanslı kişilerin Pazar günü açıklacağının da altı çizilmiş durumda. Kazanan vatandaşların Digital Renminbi App üzerinde cüzdanlarını oluşturarak ödüllerini talep etmeleri gerekiyor.

Ödüller Luohu bölgesindeki 3,389 işletmede geçerli olup kullanılabilecek. Kullanıcıların bu bakiyeleri 12 Ekim ile 18 Ekim tarihleri arasında kullanması gerektiği South China Post tarafından açıklanmıştı.