Sel felaketi can almaya devam ediyor! Çin'de en az 12 kişi hayatını kaybetti

Çin'de bir süredir etkili olan sağanak yağışlar ülke genelinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son olarak Çin'in Henan eyaletinde meydana gelen sel felaketi yüzünden en az 12 kişi hayatını kaybetti.

Çin'in Henan eyaletindeki Zhengzhou kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde en az 12 kişi hayatını kaybetti. Yapılan açıklamada, en az 100 bin kişinin güvenli bölgelere yerleştirildiği belirtildi. Kentte alarm verilirken, metro seferleri durdu. Su basan metro tünelinde mahsur kalan bir kadını ise itfaiye ekipleri güçlükle kurtardı. Kentte otobüs seferleri askıya alındı bazı seferler ise yerleştirildiği belirtildi.

Sel sularında sürüklenen kadını çevredekiler kurtardı

Şiddetle akan sel sularına kapılan bir kadın çevredekiler tarafından güçlükle kurtarılabildi. Onlarca araç sele kapılıp sürüklenirken, bir çok bölgede sel sularının insanların dizine kadar ulaştığı görüldü.
Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Henan eyaletinde sağanak yağışların gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Eyalette 5 gündür etkili olan şiddetli yağışlardan 144 bin 660 kişi etkilendi.