Rehineyi tek kurşunla kurtardı

Çin'in Nanning şehrindeki metro istasyonunda rehine krizi yaşandı fakat keskin nişancının usta atışı sayesinde çözüldü. İşte o anlar...

Çin'in Nanning kentindeki bir metro istasyonunda yaşanan olayda bıçaklı bir saldırgan bir kadına bıçak çekti. Bıçaklı saldırgan 2 saat boyunca ikna edilmeye çalışıldı ama ikna olmadı.

Olay yerine Zeng Hao isimli bir keskin nişancı çağrıldı. Hao, kendini arkadaşının bacaklarının arkasında yüzü koyun yatarak gizledi ve nişan aldı. 2 saatin sonunda ikna olmayan saldırganı keskin nişancı vurarak öldürdü ve rehine kurtarıldı. 

Keskin nişancı Zeng Hao, “Olay yerine çağrıldığımda günlük eğitimimi yeni bitirmiştim. Nişan alabilecek en iyi yeri bulmak için eğitim ekipmanlarımı üzerimde tuttum. Müzakereleri dinleyerek yaklaşık iki saat orada kaldım. Ellerim ve omuzlarım birçok kez uyuştu ancak hedefe odaklanmayı başardım ve şüpheliyi kafasından vurdum. Çünkü şüpheli rehinenin arkasında oturuyor, onu tutuyordu. Şüphelinin kafasının sadece 10 santimetrelik bir bölümü görünüyordu. Başka bir yere nişan almak rehineye zarar verebilirdi. 19 yıldır polis memuruyum ve birçok rehine krizinde yer aldım. İlk defa bir şüpheliyi vurmak zorunda kaldım" açıklamasını yaptı.

2 saatlik ikna sürecinde bıçaklı saldırganın iletişim kurmayı ve konuşmayı reddettiği ve ona nereli olduğunu ve neden bunu yaptığını sorulduğu, daha sonra kadının gitmesine izin vermesini istenilerek su ikram edildiğini ancak şüphelinin her şeye hayır cevabı verdiği öğrenildi.

 

Zeng Hao ve arkadaşları başarılarından dolayı ödüllendirildi.