Taciz iddialarının ardından günlerdir haber alınamıyordu! Ünlü tenisçi Peng ortaya çıktı

Çinli tenisçi Peng Shuai'nin nerede olduğu dünya kamuoyunun en önemli konusu haline gelirken, Shuai'nin Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile 30 dakikalık görüntülü konuşma yaptığı açıklandı.

Taciz iddialarının ardından günlerdir haber alınamıyordu! Ünlü tenisçi Peng ortaya çıktı

Çin'deki sosyal medya platformu Weibo üzerinden Zhang Gaoli tarafından üç yıl önce cinsel ilişkiye zorlandığını paylaşması sonrası haber alınamayan Peng için sosyal medyada "WhereIsPengShuai" (Peng Shuai nerede) etiketiyle kampanya başlatılmıştı.

Dikkat çeken açıklama

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Çin'in eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli tarafından cinsel tacize uğradığını iddia ettiği sosyal medya paylaşımından beri kendisinden haber alınamayan Çinli tenisçi Peng Shuai ile görüntülü arama gerçekleştirdi.

IOC'den yapılan açıklamada; Başkan Bach ile Peng arasındaki görüşmenin yarım saat kadar sürdüğü ve hayatından endişe edilen Çinli tenisçinin sağlığının iyi ve güvende olduğu belirtildi.

Çinli tenisçinin Pekin'de evinde ikamet ettiği ve uluslararası kamuoyunda kendisi için başlatılan destek kampanyalarına teşekkür ettiği vurgulandı.

Peng'in özel hayatına saygı duyulmasını istemesi nedeniyle bir süre boyunca medyadan uzak kaldığı, ailesi ve arkadaşlarıyla zaman geçirmeyi tercih ettiği belirtildi.

Ocak ayında Pekin'i ziyaret edecek IOC Başkanı Bach'ın, Peng Shuai ile yemeğe çıkacağı da ifade edildi.