Cinsel istismar suçlamasından beraat etti

Konya'da 17 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık, beraat etti.

Cinsel istismar suçlamasından beraat etti

Konya'nın Hadim ilçesinde, H.B.'ye (17) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan evli ve 1 çocuk babası Fatih C. (35), beraat etti. Fatih C.'ye genç kıza hakaret ve basit tehdit suçlarından ise 2 bin 360 TL para cezası verildi.

Olay, geçen yıl Eylül ve Kasım ayları arasında Hadim ilçesinde meydana geldi. Toplu taşıma araçlarında muavinlik yapan Fatih C., sosyal medya hesabından H.B. ile mesajlaşmaya başladı. İkili, bir haftanın sonunda ise Fatih C.'nin evinde buluştu. Fatih C., iddiaya göre, kıza dokunup öpmeye çalıştı. H.B.'nin gitmek istediğini söylemesi üzerine de "Kimseye görünmeden git ama yine geleceksin" dedi. Korkuya kapılan H.B. "Tamam geleceğim" diyerek, evden çıktı.

- "Ailene söylerim" tehdidi

H.B., Fatih C.'nin evli olduğunu öğrenmesi üzerine mesajla ayrılmak istediğini, evli bir adamla görüşemeyeceğini bildirdi. Fatih C. tehdit ile buluşmaya zorladığı H.B.'yi "Öpmezsen ailene söylerim" diyerek tehdit etti. Tehditlerine devam eden Fatih C, H.B.'nin evine gelmesini sağladı.

- Ailesi varken evine gitmiş

3 Kasım gecesi ise çağırmasına rağmen evine gelmeyen H.B.'nin evine gidip, kapıyı çaldı. Ailesi uyanmadan kapıyı açan H.B., Fatih C.'yi alt kattaki kilere götürdü. Bir süre konuştuktan sonra H.B. kilerden çıkıp evine girdi. 1 saat kaldığı kilerden çıkan Fatih C. evin kapısına vurup, H.B.'nin dışarı çıkmasını istedi. İkili yeniden kilere indi. İddiaya göre, Fatih C., H.B.'den soyunmasını istedi. Hayır yanıtı veren kıza, boğazını sıkıp, kafasına vurarak istismarda bulundu. H.B.'nin başkasını sevdiğini söylemesi üzerine Fatih C., "Senin de ailenin de evini yakarım, sevdiğin kişiyi de bulurum, onun da evini yakarım" dedi.

- Cinsel içerikli mesajlar atmış

Fatih C., bir gün sonra H.B.'ye sosyal medya hesabından cinsel ve tehdit içerikli mesajlar attı. 

Yaşadıklarına dayanamayan H.B., durumu öğretmenlerine anlattı. Öğretmenler de polise bilgi verdi. Gözaltına alınan Fatih C., tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1,5 ay sonra ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

- "Kabul etmiyorum, zorla bir şey olmadı"

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması yapılan Fatih C., ilk duruşmada "Mağdurenin beyanlarını kabul etmiyorum. Zorla bir şey olmadı. Tehdit etmedim. Kendi rızasıyla öptüm ve el ele tutuştuk. Sadece son görüşmemizde bir tartışmamız oldu. Dört kez buluştuk. Suçlamaları kabul etmiyorum. En son kendi evlerinde buluştuğumuzda tartıştık. Attığım mesajları olayın siniri ve alkolün etkisiyle yazdım" diye ifade verdi.

- Beraat istendi

Cumhuriyet savcısı, son duruşmada verdiği mütaalasında 'nitelikli cinsel istismar' suçunun tespit edilemediğini, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçunun da oluşmadığını bildirerek, bu suçlardan beraat kararı verilmesini talep etti.

Sanığın tehdit suçunu oluşturduğunu ifade etti. H.B.'nin avukatı, "Sanığın ifadeleri çelişkilidir. Hazırlanan raporu kabul etmiyoruz. Sanığın ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz"dedi.

Mahkeme heyeti, Fatih C.'yi 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından beraat ettirerek, 'hakaret ve tehdit' suçlarından toplam 2 bin 360 TL para cezasına çarptırdı.