FBI'ın çocuk istismarıyla mücadele çalışanı çocuk istismarından tutuklandı

ABD'de Federal Soruşturma Bürosu'nun çocuk istismarıyla mücadele bölümünde çalışan 51 yaşındaki David Harris çocuk istismarından tutuklandı. Harris'in reşit olmayan ve yetişkin kişilere karşı cinsel nitelikte ağır suçlar işlediği ortaya çıktı

FBI'ın çocuk istismarıyla mücadele çalışanı çocuk istismarından tutuklandı

ABD'de çocuklar istismarlarına karşı araştırma yürüten Federal Soruşturma Bürosu (FBI) çalışanı farklı eyalette yaşayan çocuklara yönelik birçok kez cinsel suç işlemekle tutuklandı.

Çocuk pornografisi de dahil çocuklara karşı işlenen suçların soruşturmasını yürütmekle görevli olan 51 yaşındaki  FBI çalışanı David Harris bu yıl şubat ayında tatildede olduğu dönemde 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmakla suçlandı.

Harris'e tahsis edilen ajanlık görevinde kullandığı elektronik cihazlardaki kayıtlar incelendiğinde Harris'in cinsel açıdan kız çocuklarına ilgi duyduğunu ve suç teşkil eden eylemlerini kabul ettiği söylemlerin yer aldığı belirtildi.

Franklin County'de başlayan davaya Harris'in FBI'daki görevi nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı ve Genel Müfettişlik Ofisi de dahil oldu. 

Ülkeyi ayağa kaldıran olayda milletvekilleri şu ifadeleri kullandı:

Bu soruşturma sırasında Louisiana ve Teksas eyaletlerinde toplamda 5 yargı bölgesinde ve üç eyalette Harris'in reşit olmayan ve yetişkin kişilere karşı cinsel nitelikte ağır suçlara yol açan eylemlerde bulunduğuna dair kanıtlar elde edildi. 

Şu an Louisiana'da hapiste olduğu aktarılan 51 yaşındaki Harris'in birçok suçlamayla karşı karşıya olduğu öğrenildi. Harris bu yaz Ascension Parish'te tutaklanmıştı ve kefaletsiz olarak tutuluyor. 

Soruşturmayı sürdüren yetkililer Teksas'taki kanıtların suçların birkaç yıl geriye gittiğini gösterdiğini söyledi. Harris'in FBI'dan da kovulduğu aktarıldı.