Çocuklarda hastalıklar arttı: İşte hastalıklarla mücadele için 10 etkili çözüm

Havaların soğumasıyla birlikte yaygın görülmeye başlanan grip gibi hastalıklar çocukları da etkisi altına aldı. Çocuklarda en sık nezle, grip, farenjit ve bademcik enfeksiyonları görülüyor. Uzmanlar bu enfeksiyonlara karşı alınabilecek önlemleri anlattı.

Çocuklarda hastalıklar arttı: İşte hastalıklarla mücadele için 10 etkili çözüm

Sonbaharla birlikte hastalıklar yeniden hayatımızı olumsuz etkilemeye başladı. Özellikle çocuklar çok daha hızlı etkileniyor. Okulların açılması ve havaların soğumasıyla birlikte çocuklarda yaygın olarak ezle, grip, farenjit ve bademcik enfeksiyonları görülmeye başlandı. Maske kullanımının artık yaygın olmaması hastalıkların yayılmasını hızlandırıyor. 

Çocuklarda hastalıklar arttı: İşte hastalıklarla mücadele için 10 etkili çözüm - Resim : 1

Kulak, Burun ve Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Dr. Esin Özlem Atmış, “Son günlerde üst solunum yolu enfeksiyonlarına sıkça rastlamaktayız. Havaların soğuması nedeniyle üşütme, toplu taşıma araçları ve okul servislerinde maskesiz yolculuk, kapalı ortamlarda geçirilen zamanın artması ve teneffüslerde koşup terledikten sonra terin soğuması derken nezle, grip ve boğaz enfeksiyonları giderek artıyor. Doğru şekilde ve yeterli miktarda havalandırılmayan sınıflar da mikropların kolayca bulaş imkânı bulmasına yol açıyor” diyor.

Çocuklarda hastalıklar arttı: İşte hastalıklarla mücadele için 10 etkili çözüm - Resim : 2

Hastalıklara karşı çocuklarımızı nasıl koruyabileceğimizi ise şöyle sıraladı:

ÇOCUKLARI KORUMAK İÇİN 10 ETKİLİ ÖNLEM 

-Sağlıklı ve dengeli beslenmesine özen gösterin, paketli gıdalardan uzak tutun.

- Gün içerisinde mutlaka yeterince su tüketmesini sağlayın.

- Gece uykusunun yeterli ve düzenli olmasına özen gösterin.

- Hekim önerisiyle D vitaminini ve demirini kontrol ettirerek, hekimin gerekli görmesi ve önerisi doğrultusunda takviye kullandırın. Gelişi güzel vitamin vermekten kaçının.

- Güçlü bağışıklık sistemine sahip olması için, doğal probiyotik desteğinden faydalanarak bağırsaklarının sağlıklı çalışması için kefir, yoğurt tükettirin.

- Sık sık el yıkama alışkanlığı kazandırın. Ellerini gün içerisinde özellikle gözlerine, ağzına götürmemesi konusunda eğitin.

- Maske kullanımı ile ilgili özen göstermesini sağlayın.

Çocuklarda hastalıklar arttı: İşte hastalıklarla mücadele için 10 etkili çözüm - Resim : 3

- Bulunduğu ortamın düzenli aralıklarla havalandırılması ve soğuk algınlığı belirtileri olan çocukların okula gönderilmemesine özen gösterin.

- Astım, kronik bronşit ve kronik kalp hastalığı gibi kronik hastalığı olan çocukların grip mevsimi başlamadan grip aşı yaptırması da büyük fayda sağlıyor.

- Alerjisi olan çocukların mümkün olduğunca alerjenlerden (klor içerikli temizlik malzemeleri, dezenfektanlar vb.) uzak kalmasına, temizlik sonrası ortamın mutlaka havalandırılmasına dikkat edin.