Çocuklarının velayetini anneye kaptırmak istemeyen baba, kadın oldu

Ekvador'da yaşayan bir baba, ülkesindeki hukuk sisteminin annelerden yana olduğunu düşünerek ilginç bir olaya imza attı. Boşanma aşamasındaki eşine çocuklarının velayetini kaptırmak istemeyen adam, cinsiyet değiştirerek kadın oldu.

Çocuklarının velayetini anneye kaptırmak istemeyen baba, kadın oldu

Ekvador'da çocuklarının velayetini almak isteyen Rene Salinas Ramos isimli adam, cinsiyet değiştirerek kadın oldu. Aktivistler, yasal olarak kadın olan adama sert tepkiler yükseltti. İşte o haberin detayları...

Ekvador merkezli La Voz del Tomebamba gazetesine konuşan Rene Salinas Ramos, 30 Aralık'ta resmen kadın oldu. İki kızını 5 aydır görmeyen ve annesinin onlara kötü baktığını iddia eden Salinas Ramos, kadın olma kararının mahkeme sistemindeki bir boşluktan doğduğunu söyledi.

Çocuklarının velayetini anneye kaptırmak istemeyen baba, kadın oldu - Resim : 1

Artık eşit olduklarını savundu

Ramos, "Ekvador'da baba olmak cezalandırılıyor ve sadece sağlayıcı olarak görülüyor. Artık bir kadın olduğuma göre, anne olabilirim ve kızlarımın ebeveynlik otoritesi için savaşmak konusunda eşit düzeydeyim" dedi. Tıbbi olarak bir kadına dönüşmek istemeyen Salinas Ramos, "bir annenin çocuklarına verebileceği sevgi ve korumayı vermek" istediğini söyledi.

Çocuklarının velayetini anneye kaptırmak istemeyen baba, kadın oldu - Resim : 2

Sevgisini kanıtlamış

Salinas Ramos, eylemlerinin "belirli bir kişiye karşı değil, sisteme karşı olduğunu" söyledi. Yasalar nezdinde kalıcı geçişiyle, bu değişikliği yapan bir erkeğin "kızlarına verebileceği sevginin en büyük kanıtı" olduğunu söyledi.

Çocuklarının velayetini anneye kaptırmak istemeyen baba, kadın oldu - Resim : 3

Karar'ın aktardığı bilgiye göre; Ekvadorluların 2015'ten beri yasal olarak cinsiyetlerini değiştirmelerine izin veriliyor. Yasa için kampanya yürüten transseksüel politikacı ve aktivist olan Diane Rodriguez, Salinas Ramos'un yasaya uymadığını ve muhtemelen cinsiyetini yasal olarak değiştirmesinin mahkemede işe yaramayacağını söyledi.