"Çocuktan vazgeç yoksa açlıktan ölür"

10 yıl önce birliktelik yaşayıp evli olduğunu öğrendikten sonra ayrıldığı kişiden olan çocuğunun kaçırılarak babası tarafından 4 yıldır zorla tutulduğunu anlatan kadın, tehdit aldığını söyleyerek yardım bekliyor.

"Çocuktan vazgeç yoksa açlıktan ölür"

Zübeyde Kocaman, 10 yıl önceki imam nikahlı evliliğinde olan kızı, 4 yıl önce babasıyla buluşturmak istediği sırada babası ve yakınları tarafından kaçırıldı. Velayeti annesinde olan kızın pasaportları da anne Zübeyde Kocaman’dan zorla alındı. Çaresiz kalan genç kadın İngiltere’ye geri döndü ancak, velayeti üzerinde olan küçük kızı için hukuk mücadelesi başlattı.

Zübeyde Kocaman, haberlerin yayınlanmasının ardından gizli numaradan tehditler aldığını, çocuğunun yerinin sürekli değiştirdiğini söyledi. Telefonda arkadan kızının sesinin geldiğini ve açlıktan ağladığını ifade eden Zübeyde Kocaman, "Çok korkuyorum. Endişeliyim. Dün akşam irtibata geçtiler. Haberler çıktıktan sonra. Bu çocuktan vazgeç yoksa çocuk açlıktan ölür dediler. Kalbim şu an duracak gibi. Gece hiç uyumadım. Kendimi kötü hissediyorum. Tek derdim çocuğumun bulunmasını istiyorum" dedi.

"Bütün annelere sesleniyorum" diyen Kocaman, "Sesime ses verin. O bir kız çocuğu dayanamıyorum. Bir anne olarak kalbim duruyor. Çocuğumun nasıl yaşadığını hissedebiliyorum buradan. Rüyamda çocuk kucağımda ağlıyor olarak görüyorum bir uyanıyorum yok.  Anne beni kurtar diyor. Ona bir şey olursa ben yaşayamam. Çocuğumu ne olur bulun. O bir çocuk suçu günahı yok. Eziyet çektiriyorlar acı çektiriyorlar. Sen vazgeçmezsen çocuğu aç bırakır öldürürüz diyorlar" diye konuştu.

Kızını kaçıran eski kocasının kendisine, "Çocuğu da seni de kendimi öldürürüm" diye mesajlar attığını kaydeden Kocaman, "4 yıldır her sabah aynı şeyleri söylüyor. Ben vazgeçmedim. Bana eziyet ediyor kızına eziyet ediyor ailesine eziyet ediyor. İstiyor ki peşinden gidelim. Benim peşimden gelip çok gideceksin diyor. Türkiye büyük bir devlettir. Ben güveniyorum. Çocuğu bulacaklar diye düşünüyorum. Bir an önce bulunsun. Çok korkuyor çocuğum. Ne olur kurtarın. Dayanamıyorum. Anneyim sonuçta. Çocuğundan bir anne asla vazgeçemez. Çocuk da vazgeçemez. Halil’in yüzünden annemi göremedim. Vefat etti mezarına bile gidemedim” şeklinde konuştu.