Çoğu kişi "Böyle şeylere inanmam" diyor yapılan araştırmalar tersini gösterdi! Her 10 kişiden 4'ü inanıyor

Uzmanların yaptığı araştırmaya, ABD merkezli düşünce kuruluşu Pew Araştırma Merkezi'nin ve diğer birçok araştırma kuruluşunun 2008 ve 2017 yılları arasında yaptığı araştırmaların sonucu açıklandı.

Çoğu kişi "Böyle şeylere inanmam" diyor yapılan araştırmalar tersini gösterdi! Her 10 kişiden 4'ü inanıyor

PLOS One'da yayımlanan araştırmaya 95 ülke ve 5 kıtadan 140 bin kişinin katıldığı bildirildi. 2008 ve 2017 yılları arasında yapılan araştırmada "Nazara inanır mısınız?", "Bazı insanlar başımıza kötü şeylerin gelmesine neden olan büyüler yapabilir mi?" gibi sorular yer alıyor.

Independent Türkçe’nin haberine göre Washington'daki Amerikan Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde görev alan Boris Gershman sorulan sorulara verilen cevapları değerlendirdi. 

“Tunusluların en az yüzde 90'ı büyücülüğün gerçek olduğunu düşünüyor”

Gershman’ın istatistiğinde  kişilerin yüzde 43'ünün, "Bazı insanlar başımıza kötü şeylerin gelmesine neden olan büyüler yapabilir" sorusuna katıldığı belirtildi.

Refah seviyesi yüksek kişiler arasında da inananlara rastlamanın mümkün olduğunu belirtti

Öte yandan ABD'lilerin yüzde 16,5'i, Rus vatandaşlarının da yüzde 56'sının büyücülüğe inandığı açıklandı. Eğitim ve refah seviyelerinin yüksek olduğu bölgelerde büyücülüğe inancın daha az olduğunu söyleyen Gershman eğitimli ve refah seviyesi yüksek kişiler arasında da inananlara rastlamanın mümkün olduğunu belirtti.

Newsweek'e konuşan Boris Gershman "Tarih boyunca cadılık, büyücülük inancının ana sosyal işlevlerinden biri, alternatif mekanizmalardan yoksun toplumlarda sosyal uyumu sağlamak ve düzeni sürdürmekti" şeklinde konuştu.

“Bir milyar insan büyücülüğe inanıyor”

Akademisyen elde ettiği unda en az bir milyar insanın büyüye inandığı sonucuna vardı. Ancak analiz ülkeler arasında Hindistan ve Çin'de yaşayan kişilerin verileri yoktu. İki ülke 2,8 milyar kişiye ev sahipliği yapıyor.