Çöp sanıp atanlar pişman oldu! 4 dolara alıp 2,42 milyon dolara sattı!

Bazı eşyaların antika mı yoksa işe yaramaz eski eşyalar mı olduğunu anlamak zor olabiliyor. İşe yaramaz diye bazen çöp atılan, bazen önemsenmeyip sadece birkaç dolara satılan eşyaların gerçek değerlerini duyan yeni sahipleri bir anda milyonlarca dolar kazandı. İşte çöpün içinden çıkan ve işe yaramaz diye atılan birbirinden değerli eşyalar...

Çöp sanıp atanlar pişman oldu! 4 dolara alıp 2,42 milyon dolara sattı!

Bazı onların işe yaramaz birer çöp olduğunu düşünüyordu. Kimilerini çöpe attılar, kimileri eskicilere birkaç dolara satıldı. O eşyaların asıl değerleri ise yeni sahiplerinin dudaklarını uçuklattı. Hurda alım satımı yapan biri, kar elde etmek için 14 bin dolara bir altın yumurta satın aldı. Ancak altın yumurtanın Rus hanedanlığı için yapılmış kayıp Faberge yumurtalarından olduğu ortaya çıktı.14 bin dolara satın alınan altın yumurta yaklaşık 20 milyon dolara satıldı.

Çöp sanıp atanlar pişman oldu! 4 dolara alıp 2,42 milyon dolara sattı! - Resim : 1

İngiltere'de Debra Goddard isimli bir kadın ikinci el pazarından 10 pound değerinden bir yüzük satın aldı. Kadın yüzüğüyle kuyumcuya uğradığında ise gerçek değerini öğrenince şoke oldu. Elmas yüzüğün 25,27 karat ağırlığında olan yüzüğü 607 bin dolara sattı.

Çöp sanıp atanlar pişman oldu! 4 dolara alıp 2,42 milyon dolara sattı! - Resim : 2

Andy Fields isimli bir iş adamı ise 5 dolara satın aldığı tabloda, çizimin arkasındaki imzayı fark edince eserin ünlü ressam Andy Warhol'a ait olduğunu farketti. 5 dolara aldığı tablonun yaklaşık 2 milyon dolar değerinde olduğunu öğrendi. Fakat o tabloyu satmak yerine evine asmayı tercih etti.

ABD'de bir kişi, çerçevesini beğendiği eski bir resmi 4 dolara satın aldı. Fakat çerçeve yanlışlıkla kırılınca resmin arkasında 1776'da basılan ve dünyada 23 nüshası bulunan ABD Bağımsızlık Bildirgesi'ni gördü. Bildirgeyi satan şahıs, 4 dolara aldığı çerçeveden tam 2,42 milyon dolar kazandı.

Çöp sanıp atanlar pişman oldu! 4 dolara alıp 2,42 milyon dolara sattı! - Resim : 3

Fransa'da yaşayan yaşlı bir kadının duvarında asılı duran tablonunsa ünlü ressam Cimabue'nin eseri olduğu ortaya çıktı. Tablo açık artırmada 24 milyon Euro'ya satıldı.

Çöp sanıp atanlar pişman oldu! 4 dolara alıp 2,42 milyon dolara sattı! - Resim : 4