Corona virüsü 4 ülkeye sıçradı

İlk olarak Çin'de görülen ve tüm dünyayı tedirgin eden Corona virüsü, Singapur, İngiltere ve Vietnam'da görüldü. Resmi kaynaklardan yapılan açıklamada, virüse karşı önlem alındığı belirtildi.

Corona virüsü 4 ülkeye sıçradı

SARS ile benzerliği bulunan yeni tip Corona virüsü (2019-nCoV) yayılmaya devam ediyor. Çin'in Wuhan kenti karantina altına alınırken, uçak yolculuğu ile taşındığı düşünülen virüs, resmi olarak İngiltere, Singapur ve Vietnam ile birlikte Suudi Arabistan'da da görüldü.

Singapur'da bir kişinin karantina altına alındığı ifade edilirken, Suudi Arabistan'da bir Hint hemşirede virüs tespit edildiği kaydedildi. Virüsün bulaşma yolu olarak Çin'de tüketilen yarasa ve fare çorbaları gösteriliyor.

Karantina altına alınmasının ardından Wuhan'da tüm toplu taşıma seferleri ile hava yolu ve demiryollarının dış hat seferleri durdu. Huanggang ve Icou kentinde de, vatandaşlara istisnai acil durumlar olmadıkça, şehrin terk edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Şu ana kadar yaklaşık 600 kişide görülen virüsten hayatını kaybeden sayısı 17 olarak açıklandı. Corona virüsü nedeniyle hastalanan 600 kişiden 95'inin durumunun ise ağır olduğu bildirildi.