Çorum'da komşusunu öldüren kadının tutukluluk haline karar verildi

Çorum'da evinin yanında istif halindeki odunlarının dağıtılmasına öfkelenen kadın, tartıştığı komşusunu öldürdü. Bugün gerçekleşen mahkemede heyet, kadının tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Çorum'da komşusunu öldüren kadının tutukluluk haline karar verildi

Çorum'da komşular arasında çıkan tartışma ölümle sonuçlandı.

Mecitözü'nde yaşayan Zeynep Kaynar'ın yol kenarında istiflediği odunlardan rahatsız olan komşusu Ahmet Topçu, uyarıda bulundu.

Kaynar odunları kaldırmayınca öfkelenen adam, odunları sağa sola fırlatarak dağıttı. Tartışma bir anda büyüyerek kavgaya dönüştü. Eline odun alan kadın, komşusuna defalarca vurdu.

Ahmet Topçu'nun yere yığılmasıyla olay yerine ambulanslar sevk edildi.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Hastaneye kaldırılan adamın, kafatasında kırık olduğu ve beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan talihsiz adam, hayatını kaybetti.

Öte yandan olaydan sorumlu tutulan Zeynep Kaynar, eşi ve kızı, jandarma tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Zeynep Kaynar tutuklanırken eşi ve kızı serbest bırakıldı.

 "Kızımı kurtarmak için korkutmak istedim'' 

Bugün 3’üncüsü görülen duruşmaya Kaynar'ın ve ölen Topçu’nun ailesi de katıldı. Savunma yapan tutuklu sanık Zeynep Kaynar, “Ahmet Topçu, evimizin az ilerisinde köy yolu üzerinde istif halinde olan odunlarımızı etrafa dağıtıyordu. Yanına gidip, neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda, ‘seni ilgilendirmez’ diyerek küfürler savurmaya başladı. Birden bana saldırdı ve sağa sola çekiştirmeye başladı, o sırada kızım geldi ve kızıma da saldırdı.

Çorum'da komşusunu öldüren kadının tutukluluk haline karar verildi - Resim : 2

Kızımın gırtlağından tutup havaya kaldırdı ve sağa sola çarpmaya başladı. Hem benim hem de kızımın elbiselerini yırttı. Ben de kızımı onun elinden kurtarmak için yerden aldığım odunu sağa sola savurup korkutmak istedim. Odunu kafasına değil, omzuna vurdum. Amacım onu öldürmek değildi. Kafasına vurmak gibi bir düşüncem de yoktu. Kasten öldürmedim, aramızda da hiçbir zaman husumet yoktu, ben yüce adalete sığınıyorum, keşke olmasaydı, pişmanım.” dedi.

Çorum'da komşusunu öldüren kadının tutukluluk haline karar verildi - Resim : 3