Başına odunla vurulan komşu cinayetinin cezası belli oldu

Çorum'da komşusunun başına odunla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Zeynep Kaynar’a (43), 'kasten öldürme' suçundan 15 yıl hapis cezası verildi. Kaynar cezaevine götürülürken, bir yakını, uzun süre cezaevi aracının peşinden koştu.

Başına odunla vurulan komşu cinayetinin cezası belli oldu

Çorum'da tartıştığı komşusunu odunla yaralayarak ölümüne neden olduktan sonra kendisini "Kafasına vurmak gibi bir düşüncem yoktu" diyerek savunan kadın için verilecek ceza belli oldu.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından kararını açıkladı. Tutuksuz yargılanan Hüseyin Kaynar ve kızı Zeynep B.’nin beraatine karar verildi. ‘Kasten öldürme' suçundan yargılanan Zeynep Kaynar’a ise suçun tahrik altında işlenmesi nedeniyle iyi hal indirimi uygulanarak 15 yıl hapis cezası verildi. Karar sonrası duruşma salonunda bulunan Kaynar’ın yakınları fenalık geçirdi. 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Zeynep Kaynar'ın bindirildiği cezaevi aracı önüne çıkan bazı yakınları polis tarafından uzaklaştırıldı. Bir sanık yakını ise uzun süre cezaevi aracının arkasından koştu.

Ne olmuştu?

Olay, 26 Aralık 2020’de Mecitözü ilçesine bağlı Sırçalı köyünde meydana geldi. Ahmet Topçu, komşusu Zeynep Kaynar’dan köy yolunun kenarında istiflediği odunları kaldırmasını istedi. Ancak Zeynep Kaynar, odunları kaldırmadı. Bunun üzerine Ahmet Topçu, iddiaya göre odunları alıp, sağa sola atınca taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Kavga sırasında Zeynep Kaynar, eline geçirdiği odunla Ahmet Topçu'nun başına vurdu. Çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılan, kafatasının kırıldığı ve beyin kanaması geçirdiği belirlenen Ahmet Topçu yaşamını yitirdi. Olayın ardından Zeynep Kaynar, eşi Hüseyin Kaynar (43) ve kızı Tuğçe B. jandarma tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Zeynep Kaynar tutuklandı, eşi ve kızı ise adli kontrolle serbest bırakıldı.