9 yıldır aynı gün tarlasına dev 'Ömer' yazıyor

Tam 9 yıldır 5 Ağustos'ta Çorum'un Alaca ilçesinde bulunan tarlasına devasa harflerle 'Ömer' yazıyor. Mesut Turan'ın tek amacı kanserden kaybettiği kardeşinin anısını yaşatabilmek...

Çorum'un Alaca ilçesinde yaşayan Mesut Turan, 9 yıl önce kardeşi Ömer Turan'ı 23 yaşındayken kanser nedeniyle kaybetti. Kardeşinin anısını yaşatmak isteyen Turan, her yıl 5 Ağustos'ta kardeşini kaybetmesinin ölüm yıldönümünde tarlasına gidiyor ve pullukla sürerek dev harflerle adını yazıyor.

Görenler şaşırıyor

Tepedeki tarlada devasa Ömer yazısını görenler şaşkınlıklarını gizleyemeyip köydeki insanlara anlamını sorduğunda acı hikayeyi öğreniyor ve fotoğraf çekiyor. Yıllardır devam eden ve gelenek haline gelen bu durum Ömer'in acısını unutturmuyor ama anısını yaşatmaya yardımcı oluyor.

Hayatını kaybetmeden önce kardeşinin tarlayla ilgilendiğini ifade eden Turan, "Buralardan her geçtiğimde onun hatıraları gözümde canlanıyor. Acısına dayanamıyorum" dedi. Kardeşinin hatırasını yaşatmanın kendisi için bir görev olduğunu da belirten Turan, "Ben de hatırasını yaşatmak için her yıl buğday hasadından sonra traktörümle kocaman harflerle tarlaya 'Ömer' yazıyorum" diye konuştu.

Tarlanın yanındaki yoldan geçenlerin merak edip sorduğunu ve herkese tek tek anlattığını söyleyen Turan, "Anlattıklarımın ardından kardeşim için bir dua etseler bana yeter" diyor.

İlk yıllarda Ömer yazarken zorlandığını ancak artık çok hızlandığını söyleyen Turan, "Bir kaç saat içerisinde yazıyı bitiriyorum. Her yıl tarlaya adını yazarak anısını yaşatıyorum" dedi.