Cübbeli Ahmet Hoca: CHP ile pazarlık yapan cemaatler var

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü özel bir televizyon kanalına konuk oldu, soruları yanıtladı. Cübbeli Ahmet Hoca, "CHP ile pazarlık yapan cemaatler var" açıklamasında bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca: CHP ile pazarlık yapan cemaatler var

'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Habertürk TV'ye açıklamalarda bulundu. 

Siyaset-cemaat ilişkisiyle ilgili konuşan Cübbeli Ahmet Hoca, "Antalya'da konuşuyorlar, 'Sen bana kaç yurt vereceksin?' diyor. Bu pazarlığı yapıyor, CHP'ye de oyunu veriyor" dedi. Bu sözlerin ardından Ünlü, moderatörden gelen "Hangi cemaat?" sorusuna yanıt vermedi. Ancak programa katılan gazeteciler "Süleymancılar" dedi. 

"CHP ile pazarlık yapıp oylarını onlara veriyorlar"

Ünlü'nün siyaset-cemaat ilişkisiyle ilgili açıklamalarından satır başları:

"Bir tarikat ve cemaat, 'ben burada rey verip, pazarlık yapayım' diyor. Bazı cemaatler, bunlar tarikat ehli, rabıta yapıyor vs. CHP'ye rey veriyorlar. Antalya'da konuşuyorlar, "sen bana kaç yurt vereceksin?" diyor. Bu pazarlığı yapıyor, CHP'ye de oyunu veriyor."

"Mahmut Efendi, Baykal'la bile görüşmüştür"

"Mahmut Efendi, 'Ben Erbakan'la görüşüp de Türkeş'le görüşmem' demez. Baykal'la bile görüşmüştür. Dini yapılar sosyal yapılar değil mi aynı zamanda? Siyaset de sosyal bir şey değil mi? Burada benim zemmettiğim, pazarlıktır. Kontenjan, bakan, ihale istemektir. Hangi cemaat bunların içindeyse ben bunlardan bizarım"