Cübbeli Ahmet'ten Roma'yı Kabe'den daha güvenli bulan ilahiyatçı Köse'ye tepki

Cübbeli Ahmet Hoca, "Roma’da cinsel saldırı olmayacağından emin olup Kâbe’de emin olamayan" Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Ali Köse'ye Twitter hesabından tepki gösterdi.

"Bir ‘FETÖ gitti bin FETÖ geliyor" uyarısıyla gündem olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ali Köse, yine tartışmaların merkezinde.

"Orada kaçırma, tecavüz olayları var"

Yıllar önce Hürriyet gazetesine verdiği röportajda "Ortadoğulu bir Türkiye görmek istemiyorum" diyerek polemiğin fitilini ateşlemişti. Prof.Dr. Ali Köse’ye göre, İslam dünyasının tamamında bir kadın problemi var: “Eşimi ve iki kızımı Roma’ya bir haftalığına tatile gönderdiğimde aklıma cinsel saldırıya uğrayacakları gelmiyor. Çünkü orada öyle bir problem olmadığını biliyorum. Ama fakültemdeki kız öğrenciler, umreye giderken Mekke’deki otelin Kâbe’ye yakın olmasında ısrar ettiler. Otelden gittikleri bizim Harem dediğimiz, her türlü kötülük yapmanın haram olduğu bir mahalde cinsel açıdan kendilerini güvende hissetmiyorlar. Meğer çocuklar başka şeylerden korkuyormuş. Orada kaçırma, tecavüz olayları var.”

"Zekeriya Beyaz'a rahmet okutan Ali Köse'ye iki çift lafımız var"

Kamuoyuna "Cübbeli Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, FETÖ'nün darbe girişiminin yıl dönümünde yaptığı açıklamalarla eleştiri oklarını üzerine çeken Köse'yi hedef aldı. Cübbeli Hoca, Köse'nin tartışılan sözlerini yeniden gündemine taşıdı. Twitter sayfasından açıklama yapan Cübbeli Hoca, şu ifadelere yer verdi:

İlk önce bu lafın, FETÖ’nün: “Haçlılar sizin karınıza kızınıza ilişmez” lafına çok benzemesine hiç şaşırmadım. Zîrâ diyalog husûsunda aynı fikirde oldukları îzâha muhtâc değildir.

Sâniyen: Marmara Üniv. İlâh. Fak. Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, batının İslam dünyasından daha güvenlikli olduğunu ve kızını karısını batıya tâtile gönderirken tedirgin olmadığını ama Kâbe'ye kız öğrencileri gönderirken tedirgin olduğunu söylüyor.

Hadi biz Müslümanlara zerre îtibârın yok, karını kızını güvenerek tâtile gönderdiğin o batılıların verilerine de mi güvenmiyorsun? Onlar bile tâciz tecâvüz sıralamasında, pedofilide, çocuk kayıp vakalarında hep batılıların ilk sıraları aldığını yazıyor.

Bu kişi zihin babalarına da mı îtibâr etmiyor? Batı diyor ki: "Bizde tâciz tecâvüz, doğulu ülkelerden kat kat fazla", Ali Köse ise "Hayır! Hayır! Siz çok güvenilirsiniz, karımı kızımı bile size güvenerek tâtile gönderiyorum, siz temizsiniz, Müslümanlar ahlaksız" diyor.

Hulâsa; Bu kişi bu konuşmasıyla Allâh-u Te’âlâ’nın: “Oraya giren güvende olur” (Âl-i ‘Imrân Sûresi 3/97) âyet-i kerîmesini, yine böylece “Bu güvenli Belde’ye yemîn ederim” (et-Tîn Sûresi 95/3) âyet-i celîlesini, ayrıca “Etrâfındaki insanlar kapılırken Biz onları emniyetli bir Harem’e yerleştirmedik mi?” (el-‘Ankebût Sûresi 29/67) gibi daha nice âyet ve hadîsi inkâr etmiş olduğunu bilecek ilme sâhipse durum bir fecâat, bunları bilmeyecek kadar Kur’ân’a bîgâne ise o zaman İlâhiyat’ın başında olması daha büyük felâkettir.

Bu adam, 15 Temmuz'da "Allâh-u Ekber sesleri demokrasi seslerini bastırmamalı" diyen bir ilâhiyatçı! Düşünün seviyeyi! Artık bu kişinin başında bulunduğu kurumdaki talebelerin îmanlarını Allâh’a emânet ederiz!