Erdoğan'dan kabine revizyonu yorumu: Sipariş üzerine kabine değişikliği yapmam

TBMM açılışının 99. yıl dönümü nedeniyle verilen resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 'Kabine revizyonu olur mu?' sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "Sipariş üzerine kabine değişikliği yapmam" yanıtını verdi.

Erdoğan'dan kabine revizyonu yorumu: Sipariş üzerine kabine değişikliği yapmam

TBMM'nin 99. açılış yıl dönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ev sahipliğinde TBMM Şeref Salonu'nda resepsiyon verildi.

Şentop ve eşi Sabriye Şentop, TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda davetlileri karşılayarak, tek tek tokalaştı.

Resepsiyona gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şentop tarafından kapıda karşılandı.

Erdoğan'dan açıklamalar

Resepsiyonun sırasında gazetecilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bizim ittifakımız cumhurdadır." sözünü hatırlatarak "Kendisinin Türkiye ittifakına mesafeli yorumları oldu. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna, "Ben bizzat kendilerinden dinlemediğim için bir şey diyemem. Benim Türkiye ittifakıyla kastım... Cumhur'dan kastımız nedir? Tüm Türkiye'dir. Türkiye ittifakı da Cumhur İttifakı'nın farklı bir versiyonudur. Biz şu anda 82 milyonu farklı farklı şeylere ayırarak konuşamayız. 82 milyonu biz bir ittifak içerisinde 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' olarak topluyoruz. Kastımız da budur." yanıtını verdi.

Kabine revizyonu ile ilgili olarak da konuşan Erdoğan, "Sipariş üzerine kabine değişikliği yapmam" dedi.

YSK'nın İstanbul kararı

YSK'nın İstanbul seçimleri ile ilgili verdiği ara kararla ilgili bir soruya ise Erdoğan, "Karara yönelik herhangi bir yoruma girmeyeyim. Şu anda aklımda kaldığı itibarıyla 9 maddede itiraz vardı. Diğer 8'i üzerinde de onların incelenmesine ayrıca karar vermişler. 8 maddenin de incelenmesini şu anda izliyoruz. Onlar da tabii çok çok ciddi başlıklar. Onlar da incelendikten sonra nihai kararı bekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şentop'tan kınama

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un gündeminde ise Kılıçdaroğlu'na yönelik gerçekleştirilen saldırı vardı. Şentop, "Geçtiğimiz Pazar günü Kemal Kılıçdaroğlu'na, Levent Gök'e müessif bir saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırıyı kınıyorum. Kılıçdaroğlu, Gök'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu: Oturup büyüklerin düşünmesi lazım

Beraberinde CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle resepsiyona katılan Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Şentop ile selamlaştı. Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de bir süre sohbet etti.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalında yayımlanan 23 Nisan programında, bir çocuğun Almanya vatandaşı olmak istediği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının öneminin herkese en iyi şekilde anlatılması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, "O yaştaki bir çocuk böyle bir talepte bulunuyorsa oturup büyüklerin düşünmesi lazım. Bizde bir hata var, çocukta değil. O çocuğu bu atmosfere sokan siyaset anlayışını dışlamamız lazım." dedi.

Bahçeli: Hakimlere saygılı olmak lazım

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katıldığı 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin İstanbul seçimleriyle ilgili sorularını yanıtladı.

Bahçeli yaptığı açıklamada, "Yüksek seçim kurulu çalışıyor bizim olumlu olumsuz diye bir sorgulama yapmamız o çalışmaya gölge düşürmesin. Hakimlere saygılı olalım siye söylüyorum. Sonra değerlendirme yaparız inşallah" ifadelerine yer verdi.

Ev sahipliğini TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yaptığı 23 Nisan resepsiyonuna katılan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin İstanbul seçimleriyle ilgili sorularını yanıtladı. Bahçeli yaptığı açıklamada, "Yüksek seçim kurulu çalışıyor bizim olumlu olumsuz diye bir sorgulama yapmamız o çalışmaya gölge düşürmesin. Hakimlere saygılı olalım siye söylüyorum. Sonra değerlendirme yaparız inşallah" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu: Bana sorsalardı gitmemelerini tavsiye ederdim

Resepsiyona katılan bir başka isim de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Gazetecilerle yaptığı sohbettte Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı yorumlayan Soylu, "Bana sorsalar cenazeye gidilmemesini vsiye ederdim. CHP'lilerin protokole alınmaması talimatım, bir tedbirdi. Net bir şekilde yalan rüzgarı ile karşı karşıyayız. Terör örgütleriyle aralarına mesafe koyacaklar. Şu ana kadar hiçbir provokasyon bulgusuna rastlanılmadı" dedi.

Binali Yıldırım: Konuşmam doğru olmaz

23 Nisan resepsiyonuna katılan Binali Yıldırım, YSK'nın, "KHK'lıların oy kullanabileceği"ne yönelik kararıyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "YSK'nın kararına yorum yapmam yanlış olur. Süreç tamamlanmış değil, kanaat belirtmem doğru olmaz. Çünkü işin konusu benim."

Akar'dan yeni askerlik sistemiyle ilgili açıklama

Resepsiyonda gazetecilerin yeni askerlik sistemiyle ilgili sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Akar, "Çok kısa bir süre kaldı, çalışmalarımız tamamlanmak üzere" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, yeni askerlik sistemi hakkında, "Çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kısa süre kaldı." dedi.

Bir gazetecinin ABD'lilerle F-35 projesi kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerde kilitlenme olup olmadığını sorması üzerine Bakan Akar, "Şu ana kadar yok." diye konuştu.