Erdoğan'dan ABD'ye sert mesajlar

Malatya'da toplu açılış töreninde halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de "güvenli bölge" oluşturulmasıyla ilgili olarak ABD'ye sert mesajlar verdi.

Erdoğan'dan ABD'ye sert mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bölümler şöyle:

- "Ülkemizi Suriye ve Irak sınırı boyunca kuşatmak isteyen sinsi oyunu önemli ölçüde bozduk."

"Güvenli bölge konusunda mutabık kalınmazsa kendi yolumuza gitmek zorunda kalırız."

- "Güvenli Bölge için ABD ile görüşüyoruz ancak istediklerimizle onların kafalarındakinin aynı şey olmadığını attığımız her adımda görüyoruz."

- "Anlaşılan o ki müttefikimiz, bizim için değil terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz."

-  "(ABD ile oluşturulacak Güvenli Bölge) Biz bölgede yuvalanan terör örgütünü tamamen ortadan kaldırmayı hedeflerken onlar terör örgütüyle bizi aynı zeminde idare etmenin hesabını yapıyorlar."

- "Eylül ayı bitmeden Fırat'ın doğusunda kendi askerlerimizle fiilen güvenli bölge oluşumunu başlatmamış olursak artık kendi yolumuza gitmekten başka çaremiz kalmayacaktır."

- (Güvenli Bölge) Bu iş öyle 3-5 helikopter uçuşuyla, 5-10 araç devriyesiyle, göstermelik birkaç yüz askerin bölgede bulunmasıyla olacak iş değildir. Orada 1 milyon kişiyi iskan edebilmek için şehirleri ve kırsalıyla tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmiş olmalıyız."

"Müttefikimizin taktik çıkarları için kendi hayati önceliklerimizden vazgeçmeyeceğiz."

Erdoğan'dan ABD'ye sert mesajlar - Resim : 1

- "Biz sadece toprağın üstündekilerle değil, altındakilerle de iftihar eden bir ülkeyiz"

- "Nisan ayında S-400'ler Türkiye'ye yerleşmiş oluyor."