Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Faizsiz konut kredisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleşen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada faizsiz konut kredisinin müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Faizsiz konut kredisi

Milyonların merakla beklediği kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için sevindiren haberi verdi. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında esnafa ve vatandaşlara yapılan yardımları açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, konut kredisinde faiz uygulanmayacağını da açıkladı. Yapılan yardımları açıklayan Recep Tayyip Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: 

"Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malullüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacak. Vazife malulü sağlık çalışanlarımızın aileleri, maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkana kavuşacak. Sağlık Bakanımız ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımızı bu hususun süratle neticelendirilmesi hususunda görevlendirdim."