Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Kadın Kolları toplantısında konuştu: İki terörist kadını malum parti istismar ediyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda "Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programında konuştu. Mersin'deki terör saldırısına ilişkin Erdoğan, "Mersin'de yaşanan hadiseyi gördük. İki tane terörist kadını kimler istismar ediyor? Malum parlamentoda olan parti. Adı parti, ama dikkat edin, terörist olarak kullandığı iki kadın kendilerini patlatıyorlar ve Mersin'de bunlar ölüyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Kadın Kolları toplantısında konuştu: İki terörist kadını malum parti istismar ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilen Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı programında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İstihdamda kadın oranı yüzde 50'nin üzerine çıkmıştır. Bu tablo kadınlarımızın fırsat eşitliği temelinde ulaştığı seviyeyi göstermektedir. Sadece başörtülei sebebiyle kızlarımızın polis coplarıyla inletildiğini yok sayamayız. Bu ülkenin hiçbir kurumunda kadınlarımıza başörtüsü sebebiyle zulum edilemez, bu dönem bitti. CHP yine istismar yapıyor. Bir kaç tane başörtülü buluyor 'Biz sizden yanayız, sizinle beraberiz' diyor. Ben bu kardeşlerime sesleniyorum: Gelmeyin bu oyuna.

"İki tane terörist kadını kimler istismar ediyor? Malum parlamentoda olan parti"

Dün Mersin'de yaşanan hadiseyi gördük. İki tane terörist kadını kimler istismar ediyor? Malum parlamentoda olan parti. Adı parti, ama dikkat edin, terörist olarak kullandığı iki kadın kendilerini patlatıyorlar ve Mersin'de bunlar ölüyor. Bu nasıl bir vicdan, nasıl bir anlayış? Nasıl bir beyin yıkama ameliyesi yaptınız ki bu iki kadın kendilerini batıl davası için feda etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Kadın Kolları toplantısında konuştu: İki terörist kadını malum parti istismar ediyor - Resim : 1

"Bugüne kadar yüzlerce kadın bu batıl terör davası için kendilerini yok etti"

Üstelik polis evimizi imha etmeye çalışırken. Hangi yüzle bu milletin karşısına çıkıp kendilerini anlatacaklar? Hangi yüzle 'Biz özgürlükçüyüz, Türk siyasi hayatında varız' diyecekler? Hangi yüzle? Bugüne kadar yüzlerce kadın bu batıl terör davası için kendilerini yok etti. Biz kadınlarımızla, milletimize hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Dağ, taş, kar, kış demeden bunu yapıyoruz. Bunlar maalesef batıl davası için insanlarını, kadınlarını yok ediyor.

 "Türkiye, aile destek programı 2 buçuk milyon haneye ulaşacak"

Geçtiğimiz dönem müjdesini verdiğimiz sosyal konut projesinin nasıl memnuniyetle karşılandığını gördük. Sosyal desteklerde önceliğimiz ihtiyaç ve hak temelli anlayışla kuşatıcı bir sistem kurduk. Bu sistemin en somut uygulamalarından biri de 'Türkiye Aile Destek Programı'dır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Kadın Kolları toplantısında konuştu: İki terörist kadını malum parti istismar ediyor - Resim : 2

Bu programın bütçesin 40 milyar liraya çıkardık. Yaklaşık 2 buçuk milyon haneye ulaşacak bu programla geniş bir yelpazede insanlarımıza destek olmayı hedefliyoruz. Türkiye'deki 10 haneden 1'ini kapsayacak. Sosyal devletin gereği olarak bu adımları hizmete geçiriyoruz.

 "Asgari ücrete yılbaşında ciddi artış yapacağız"

Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkisi sebebiyle her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı sürdüreceğiz. Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Kadın Kolları toplantısında konuştu: İki terörist kadını malum parti istismar ediyor - Resim : 3

"Yeni hedefimizi 2053 vizyonuyla şekillendiriyoruz"

Varsa yoksa aile. Güçlü olmayan ailede milleti güçlü kılamazsınız. Ailelerimiz güçlü olursa Allah'ın izniyle millet de güçlü demektir. Batının yaşadığı sıkıntıların temelinde aile müessesesinin aşılması, dağılmasının yer aldığını görüyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası vizyonumuzu ailenin korunması ve geliştirilmesi hassasiyetinde kararlıyız. 2023'e bir adım mesafede olduğumuz şu dönemde yeni hedefimizi 2053 vizyonuyla şekillendiriyoruz. Aziz milletim, biz dertliyiz, dertli. Lafta değil icraatta dertliyiz. Bizim derdimiz var. Laf ola beri gele değil, derdimiz var.