Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti kongresinde konuştu

Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Manisa, Aydın, Mardin, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Muş il kongrelerine Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti kongresinde konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Manisa, Aydın, Mardin, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Muş il kongrelerine Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar...

Kongrelerimizde toplamda 42 ilimizi tamamlamış olacağız. İnşallah şubat ayı sonuna kadar tüm il kongrelerimizi bitirerek 7. Olağan Kongremiz için hazırlıklarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. 

Salgın şartlarından dolayı maalesef ziyaretlere imkan bulamadım. Canlı bağlantı vasıtasıyla da olsa tüm il kongrelerimize iştirak etmeye çalışıyoruz. İnşallah aşı sürecinin başarıya ulaşmasından sonra bahar aylarından itibaren sizlerle hasret gidermeyi istiyoruz. 

AK Parti milletin kurduğu, bugüne kadar da milletin getirdiği bir partidir. AK Parti seçimden seçime millete giden bir parti olmadı. Bu ülkede tatlı su demokratları vardır. Bir de tatlı su siyasetçileri vardır. Yüzleri seçimden seçime görülür. Partimiz kapatma dahil pek çok tehditle yüzleşirken de vesayetin cenderesinde mücadele ederken de hep bu anlayışla hareket etti.

Başlattığımız yatırımları, projeleri en küçük bir kesintiye uğratmadık. Kuru kuruya demokratlık yapmadık. 81 vilayetimizin tamamında eğitimden sağlığa ulaşımdan enerjiye her alanda yüzümüzü ağartan hizmetlere imza attık. Sıkıntılı dönemi en az kayıpla tamamlamanın gayreti içinde olduk. Vatandaşlarımızın kendisini sahipsiz hissetmemesi için ne gerekiyorsa yaptık. Ülkemizi yeni döneme hazırlayacak çalışmalara yöneldik.

Ülkemizi yeni döneme hazırlayacak çalışmalar yöneldik. Her alanda bu yeni sürece uygun atılımlar içindeyiz. Ekonomide güçlü bir yükseliş için gereken reformları yürütüyor, geliştirdiğimiz politikaları kararlılıkla uyguluyoruz. Aynı şekilde dışarda da tarihi bir dönüşümün altyapısını oluşturuyoruz. Doğu Akdeniz'den Karabağ'a kadar ortaya koyduğumuz güçlü irade sayesinde bu konudaki kararlılığımızı tüm dünyaya gösterdik.

Ülkemiz güçlendikçe saldırıların arttığı da bir gerçektir. Artık bölgemizde, masa başında çizilen haritalar hayata geçirilemiyor. Artık bölgemizde kapalı kapılar ardında yapılan planlar masumların kanı pahasına uygulanamıyor. Bölgemizde rahatça iç savaşlar çıkartılamıyor, terör olayları körüklenemiyor. Bu düzeni bozan bir ülkenin hedef tahtasına oturtulmaması mümkün mü? Türkiye'nin aleyhine kullanılan kampanyaların hepsinde bu sancıyı göreceksiniz. Bize demokrasi üzerinden eleştiri yönetenler kuyrukları sıkıştığında en utanç verici hadiselere bulaşmaktan çekinmiyorlar.

Demokrasi bunların çıkarlarına zarar verdiğinde gözden çıkarılabilecek bir yük. Aynı şekilde insan haklarında da böyle. Terör örgütlerini başka yerlerde desteklerler kendi topraklarında en küçük bir eyleme izin vermezler. Fikir ve ifade özgürlüğünün en büyük savunucusu gözükürler ama kendilerine dokunduğunda en ufak bir adım atmazlar. Bu tarihi mücadelenin en zorlu kısımlarını geride bıraktık. Bundan sonra ektiğimiz tohumların hasılatını toplama vaktidir. Bu aydınlık geleceği milletimizle omuz omuza hep birlikte inşa edeceğiz. 

AK Parti bugüne kadar girdiği tüm seçimlerden birinci olarak çıkmayı başarmıştır. Önümüzde 2023 seçimleri var. 2023 seçimleri ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında yaşanacaktır. Hala eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlar kötü günleri geri getirmek için var güçleriyle çalışıyor. 

CHP'nin başındaki zat partisindeki taciz ve tecavüz olaylarına tam 56 gündür sessiz. Tüm bunlar için herhangi bir işlem yapmıyor. Partimize yapılan saldırıların en büyük nedeni de ayyuka çıkan bu kokuşmuşluktandır. Mermeri delen suyun şiddeti değil sürekliliğidir. Karşımızdakiler milletimize sürekli yalan, iftira ve çarpıtmalarla giderken biz parti binalarında oturursak o mermer delinir. 

Ülkemizin her konuda söyleyecek çok sözümüz var. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için vizyonu, hedefleri, projesi olan tek parti biziz. Diğerleri 18 yılın sonunda bizim yaptıklarımızı eleştirmekten başka ortaya birşey koymamıştır. Partimizin kapısı herkese açık.