Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün MGK toplantısına başkanlık edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de bugün MGK toplantısına başkanlık yapacak. Beştepe’de normalleşme adımları atılırken Erdoğan’ın yurt dışına ve il ziyaretlerine ise bir süre daha katılmaması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün MGK toplantısına başkanlık edecek

Beştepe’de bir süre daha tedbirler kapsamında geniş katılımlı ve kalabalık toplantılar/etkinlikler yapılmaması planlanıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, sonbahara kadar Erdoğan’ın sadece zorunlu kabullerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Merkezi’ndeki kabine, MGK, MYK, MKYK gibi toplantılara sosyal mesafeli, maskeli ve kontrollü şekilde başkanlık etmesi öngörülüyor.

Erdoğan’ın il, ilçe kongreleri gibi toplantılara ise bir süre daha videokonferans yoluyla bağlanarak teşkilata seslenmesi bekleniyor.

Zorunlu haller dışında Cumhurbaşkanlığı’na ziyaretçi kabul edilmeyecek. Tedbirler kapsamında Cumhurbaşkanlığı’ndaki toplantı salonlarında da risk geçene kadar program yapılmaması planlanıyor. Kontrollü şekilde açılan Beştepe Millet Kütüphanesi’nde çocuk ve gençlik kütüphanesi kapalı olacak. Koronavirüs öncesinde 24 saat esasına göre çalışan kütüphane, cumartesi ve pazar günleri de hizmet vermeyecek. Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde de toplu etkinlik ve program yapılmayacak.