Cumhurbaşkanı Erdoğan Cambridge Camisi'nin açılış töreninde konuşuyor

NATO 70'inci Yıl Liderler Zirvesi için İngiltere'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cambridge Camisi'nin açılış töreninde konuşuyor

NATO 70'inci Yıl Liderler Zirvesi için İngiltere'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cambridge Camisi'nin açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasında satıur başları şöyle:

Diyanet teşkilatımızla birlikte projeye öncülük eden herkesi ayrıca tebrik ediyorum. 

Cuma günü Londra Köprüsü’ndeki saldırıda hayatını kaybedenler için ülkem adına taziyelerimi sunuyorum.

İnsanlık olarak sancılı ve zor bir dönemden geçiyoruz. Değerlerimiz daha önce hiç olmadığı kadar tehdit altında Irkçılık İslam düşmanlığı zehirli sarmaşık gibi yayılıyor.

Savaşta bile dokunulmayacak yerlerden birisi ibadethanelerdir. Camilere ve ibadethanelere yönelik saldırılar inanılmaz boyutlara geldi. Şayet bir yerde ibadethaneler yakılıyorsa bombalanıyorsa insanlık için alarm zilleri çalıyor demektir.

Anlamı barış olan bir dinin adını terör ile yan yana getiremezsiniz. Şu anda Türkiye DEAŞ’a karşı en büyük mücadeleyi veren ülkedir. Terör ve İslam kelimelerini yan yana getiremezsiniz. İslami terör diyemezsiniz. Teröristin hepsi kötüdür, lanetlenilesi bir eylemdir. Müslüman terörist olmaz İslam’dan terörist çıkmaz. Birilerinin sürekli gündemde tutmaya çalıştıkları ‘İslami terör’ yaftasını kabul etmiyoruz.

Ayrıntılar geliyor...