Cemevlerinin statüsü değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından bir dizi müjde açıkladı. Erdoğan, 210 kilovat olan kademeli tarife yeniden değerlendireceğini, cemevlerinin ticarethane statüsünden çıkarılacağını söyledi.

Cemevlerinin statüsü değişti

4saat süren Kabine toplantısının ardından millete sesleniş konuşması gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde çokça tartışılan yüksek elektrik faturaları ve cemevlerinin ticarethane statüsüyle ilgili açıklamalarda da bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemevleri ve elektrik faturalarına ilişkin şu açıklamayı yaptı;

Bugünkü toplantımızda vatandaşlarımızı daha da rahatlatacak yeni adımların kararını aldık. 210 kilovat saate kadar düşük tarife ve yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımız tarafından vatandaşlarımızın lehine yeniden değerlendirecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacaktır.

Dernekler, vakıflar, cemevleri ticarethane statüsünden çıkacak

Dernekler, vakıflar, cemevleri dahil ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri önemli oranda düşecektir. Doğalgaz tüketim desteği ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Elektrik desteğinde 4 milyon haneye çıkartıyoruz. Sosyal güvenlik şemsiyemizin kapsama alanını, etkisini geliştirecek yeni sosyal destek paketi ile hazırlıklara başlanması talimatını verdik.