Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu! "Türk kültürüne katkı sağlayan herkesin başımızın üstünde yeri var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, dikkat çekici mesajlar verdiği konuşmasında, "Sanatçıları arasında ayrım yapan değil, sanatçılarını bağrına basan bir Türkiye anlayışıyla hareket ediyoruz" sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu! "Türk kültürüne katkı sağlayan herkesin başımızın üstünde yeri var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hangi inanca ve kökene sahip olursa olsun, Türkiye'ye ve Türk kültürüne katkı sağlayan herkesin başımızın üstünde yeri var" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Titiz bir çalışma ile bu anlamlı ödüle layık görülen sanatçılarımızı seçen kurula teşekkür ediyorum. Ülkemizin eşi benzeri bulunmayan zenginliğine bir kez daha şahit oluyoruz. Ödüle layık görülen Ajda Pekkan sanat dünyamızın çınarlarından biridir. Yeni sanatçıların yetişmesine ilham kaynağı olan sayın Ajda Pekkan'ı tebrik ediyoruz. Sanatın bu toprakları üstüne inşa eden Süleyman Saim Tekcan'ı tebrik ediyoruz. Sayın Yılmaz Erdoğan Türk sinemasına yıllarını vermiş, her kesimden seyircinin gönlüne taht kurmuş bir sanatçıdır. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Türk Tiyatrosunun yaşayan efsanelerinden Ayla Algan ödüle layık görülen bir başka değerimizdir.

"İmam Hatip neslinin yetişmesinde Hayrettin hocamızın emeği çok büyüktür"

Kıymetli misafirler, bizim inancımızda alimler peygamberlerin varisleri olarak görülür. Prof. Dr. Hayrettin Karaman, İslami İlimlerde, hoşgörüsü, tevazusu ve özgün eserleriyle tanınan böyle bir hocamızdır. Türkiye'nin ilk İmam Hatip mezunlarından olarak, İmam Hatip neslinin yetişmesinde de Hayrettin hocamızın emeği çok büyüktür. İlim Kültür ödülünü taktim edeceğimiz Hayrettin Hocamızı tebrik ediyoruz, şahsen benim hocam olması sebebiyle de saygılarımı sunuyorum.

Yavuz Bülent Bakiler, 86 yıllık ömrüne birbirinden farklı tecrübeler sığdırdı"

Yavuz Bülent Bakiler, hatıra, seyahatname ve mektup tarzında ele aldığı pek çok eseri bize armağan etti. 86 yıllık ömrüne siyaset, hukuk ve televizyon gibi birbirinden farklı tecrübeler sığdırdı. Kendisinin dilinden Sivas'ı, Ankara'yı, Balkanlar'ı dinleyen herkes bir dugu diline katılmaktan kurtulamaz. Edebiyat alanındaki bu senenin ödülünü Yavuz Bülent Bakiler'e veriyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu! "Türk kültürüne katkı sağlayan herkesin başımızın üstünde yeri var" - Resim : 1

Varol Yaşaroğlu, İçindeki çocuk ruhunu kaybetmeden çalışan ve üreten, Kral Şakir gibi çocuklarımızı sevindiren Yaşaroğlu'nun kutluyoruz. Gastronomi alanında ödüle layık görülen Ömür ve Emre Akkor, İl il dolaşarak Türkiye'nin Lezzetlerini çıkaran Ömür ve Emre Akkor kardeşleri tebrik ediyor, ellerine ve ömürlerine sağlık diliyoruz.

"Aşık Veysel'in Sivas ellerinde söylediği türküler, bütün gönül coğrafyamızda yankılanmıştır"

Sevan Bıçakçı'ya zanaat alanında ödül vermekten onur duyuyorum.

Asırlardır kültürümüzü yaşatan, gönüllerimizi ilimle, sevda ile dokuyanlar aşıklarımızdır. Aşıklarımızın dilinden ve sazından dökülen her türküde Anadolu insanımızın çığlığı, duyguları, irfanı vardır. 1973 yılında ebedi aleme irtikal eden Aşık Veysel, Anadolu Halk ozanlarının yakın tarihimizdeki en önemli kişilerindendir. Aşık Veysel'in Sivas ellerinden söylediği türküler bütün gönül coğrafyamızda yankılanmıştır.

Hangi inanca kökene sahip olursa olsun Türkiye'ye ve Türk kültürüne hizmet eden herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Sanatçıları arasında ayrım yapan değil, bağrına basan bir anlayışla hareket ediyoruz. Birileri gibi sadece lafta yapmıyoruz. İcraatlarımızla ortaya koyuyoruz.

Hakkı ve değişmez hakikati söyleyen böyle bir değerin yaşadığı dönemde, sırf kılık kıyafeti sebebiyle Ankara'nın Ulus ilçesinden atılması hafızalarımıza kazınmıştır. Aynı zihniyet, Türk müziğini tezek kokuyor diyerek yasaklamış, radyolarda çalınmasına engel çıkarmıştır. Millete ait ne varsa, kültür sanat hayatımızda açtıkları tahribatları ortadan kaldırmak kolay olmadı. Bu sene ki vefa ödümüzü Aşık Veysel'e vererek bir ayıbı tenzih ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu! "Türk kültürüne katkı sağlayan herkesin başımızın üstünde yeri var" - Resim : 2

"Eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık"

Vatandaşlıktan çıkarıldıktan 58 yıl sonra bakanlık kararıyla Nazım Hikmet'e vatandaşlık veren biz olduk. Ahmet Kaya'nın mezarını ülkemizi geri getirme teklifinde yine biz bulunduk. İstanbul'a AKM'yi, Ankara'ya Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasını kazandırdık. Tiyatrodan operaya kadar her alanda sanatın ve sanatçılarımızın yanında oldu. Ayrıca dün gece yayınlanan karar ile eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık. Türkiye'nin Kültür Sanat ikliminin son 20 yılda giderek zenginleşmesinin, başarıdan başarıya koşmasının sebebi budur. Biz bu görevde olduğumuz sürece hiç kimse Türkiye'yi eski baskıcı, yasakçı günlerine döndüremeyecektir. İlhamını bu topraklardan alan, ülkesi, milleti ve dünya için eser üreten herkese destek olmayı sürdüreceğiz.