Trump ile BM'de görüşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusunda yaşanan gelişmeler hakkında açıklama yaparak Trump ile BM'de görüşeceklerini söyledi. Erdoğan, operasyonların yeterli olmadığını ifade etti.

Trump ile BM'de görüşeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahce Bezmi Alem Valide Sultan Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sınırda yaşanan gelişmelere değinen Erdoğan, "(Fırat'ın doğusunda Amerika ile) Şu anda karşılıklı olarak helikopterlerimiz hep birlikte lojistik olarak bir hava harekatı yürütüyorlar. Burada terör örgütü PYD/YPG bunlara karşı Amerika'nın tavrını çok önemsiyoruz. İstediğimiz tavır var mı? Şu anda istediğimiz tavır yok" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- İdlib'deki gelişmeleri ele alacağız. Koalisyon güçlerinin kendilerine göre yaptığı bazı çalışmalar var. bizim bunlarla da yaptığımız bazı görüşmeler var. Amerika ile yaptığımız bazı görüşmeler var.

- Görüşmeler neticesinde varılan bazı noktalar var. şu anda karşılıklı olarak helikopterlerimiz hep birlikte bölgede lojistik olarak bir hava harekatı yürütüyorlar. Bu yeterli mi? Değil. Çünkü burada terör örgütü PYD YPG bunlara karşı Amerika'nın tavrını çok önemsiyoruz. İstediğimiz tavır var mı şu anda? Henüz yok.

- Şimdi BM Genel Kurulu'na gidiyoruz. BM Genel Kurulu'nda sayın Trump ile görüşmelerimiz olacak. Gerek dar kapsamlı, gerekse belki de ikili. Bu görüşmelerimizde bunları ele alacağız.