Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekim ayında duyuracak! Dar gelirliye güzel haber! Devletten 3 ayrı müjde geldi: Nakit ihtiyacı olana doğalgaz, elektrik eğitim desteği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar bir yenisi daha eklendi. Bakanlık, ihtiyaç sahibi olana doğalgaz, elektik ve eğitim yardımında bulunacak. Doğalgaz, elektrik ve eğitim destekleri için başvuru detayları neler? İşte, doğalgaz destek, elektrik yardım, eğitim yardım başvurusu detayları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekim ayında duyuracak! Dar gelirliye güzel haber! Devletten 3 ayrı müjde geldi: Nakit ihtiyacı olana doğalgaz, elektrik eğitim desteği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sonucunda, ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik, doğal gaz ve kırtasiye gibi temel ihtiyaçlara yönelik 25 milyar TL'ye yakın destek sağlanacak.

İki bakanlık ortak yürütüyor

İki bakanlığın ortak yürüttüğü çalışmalar neticesinde dar gelirli vatandaşlara verilen 3 ayrı desteğin artırılması planlanıyor. Dar gelirli aileler için olana doğalgaz, elektrik eğitim desteği artırılacak.

Ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak

Bu doğrultuda, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir araya geldi ve aile, enerji ve eğitim destekleri olmak üzere 3 sac ayağından oluşacak destek paketinin detaylarını açıkladı. Sosyal Yardım Paketi'nin detayları ise ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak diye düşünülüyor.

Yıllık olarak en az 5 bin 400 TL destek verilecek

Mevcut durumda 450 ile 600 lira arasında değişen miktarlarda olmak üzere 12 ay süreyle ödenen (yıllık en az 5 bin 400 TL tutarında destek ödemesi) Aile Destek Programı tutarları ile bundan yararlanan aile sayısının hazırlanan bu paket ile artırılması öngörülüyor.

Bugüne dek, program kapsamında, 1,6 milyon haneye sosyal yardım ve dayanışma vakıfları aracılığıyla hak sahipliği oluşturuldu. İlk aşamada başvurusu onaylanmış yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödendi.