Erdoğan: İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum

AK Parti Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik etti. Erdoğan, grup toplantısında çok önemli açıklamalar yaparak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi konusunda çalışma yaptırdıklarını açıkladı.

Erdoğan: İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

- Asıl seçim olan 31 Mart'ın galibi AK Parti ve MHP'dir. İstanbul'da da Cumhur İttifakı olarak 39 ilçenin 25'ini kazanarak tartışmasız bir zafere imza attık.

- 2009'da yüzde 44.7 oranında, 2014'de de yüzde 47.9 oranında oy almıştık. Geçtiğimiz pazar günü de bu oran yüzde 45 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz pazar günü de oy oranımız yüzde 45 olarak gerçekleşti ancak kazanmamıza yetmedi. 

- 2024 seçimlerine kadar 25 ilçe belediyesinde halkımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam edeceğiz.

- İstanbul ile ilgili hedeflerimizi ve projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Şimdi önümüzde 4-5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunuyor.

- Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Gerek 31 Mart, gerekse 23 Haziran'da millete kendimizi neden anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız.

"Milletimizle birlikte 'One minute' dedik"

- Milletimizin güvenine layık olmak için Allah ömür verdiği sürece çalışmayı sürdüreceğiz. AK Parti, kurulduğu günden bu yana millet için çalışmayı esas alan bir hareket olmuştur. Bu sayede milletimizin desteğini yanımızda bulduk. Mücadeleye devam edecek gücü hep milletimizden aldık. Uluslararası arenada üzerimize geldiklerinde milletimizle birlikte 'One munite' dedik.

- FETÖ'nün hain darbe girişiminde milletimizle birlikte ayakta kaldık. Yine terör örgütleri kullanılarak sınırlarımız kuşatılmaya çalışıldığında milletimizle birlikte dik durduk. Ekonomide tüm bu hadiselere paralel şekilde süren saldırıları da yine milletimizle birlikte göğüslüyoruz. Dün de yaptılar, bugün de yapıyorlar, yarın da devam edecektir. Kim ne yaparsa yapsın, biz kararlılıkla devam edeceğiz.

G-20 Zirvesi

- G-20'de en gelişmiş ülkelerin liderleri ve küresel kurumların temsilcileri ile ikili ilişkileri ve işbirliğini konuşacağız. Türkiye'nin ekonomisinin gelişmesi için görüşmeler yapacağız. Türkiye'nin güvenlik konusundaki arayışlarımızı sürdürüyoruz.

"S-400'ü önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz, geri adım atmayacağız"

- Güvenlik konusundaki arayışlarımız arasında bulunan S-400'leri önümüzdeki ay almaya başlayacağız. Biz bu konuda kimseyle müzakare etmek zorunda değiliz. S-400 güvenlik konusudur ve bundan geri adım atmayacağız.

- İmralı'daki terörist başının son günlerde kamuoyuna yaptığı açıklamalar ve bununla ilgili değerlendirmeler, örgüt içinde hem iç politikada hem de bölge politikalarında ciddi görüş ayrılıkları ortaya çıktığının işaretidir. DEAŞ konusunda da oyunları bozduk, bozuyoruz. 

Akdeniz'de petrol araması

- Şu ana kadar gerekli adımları attık, hakkımız olan aramaları yapmaya devam edeceğiz. Hakkımızı kimseye vermeyeceğiz. Bu konuda geri adım atma ihtimalimiz yok. Geçmişte sondaj gemisi yoktu. Ancak şimdi hem arama hem sondaj gemilerine sahip olduk. Doğu Akdeniz'de gemilerimizle arama çalışmaları sürüyor. Bunların korumasının güvenliğini de silahlı kuvvetlerin birimleriyle yürütüyoruz. Yunanistan Başbakanı Çipras bir şeyler söylüyor. Ne derse desin, bizim orada haklarımız var. Gemizlerimiz çalışmalarına devam edecek. TSK da gemileri korumaya devam edecek.

- Bazı siyasetçiler bu konuda eleştiriler yapıyor. Kıbrsı'taki soydaşlarımızı düşünmek gibi bir dertleri yok. Ama bizim derdimiz var. Soydaşlarımızın haklarını korumak gibi derdimiz var. Başından beri savunduğumuz tez Kıbrıs'taki soydaşlarımızın bu çalışmalara katılması gerektiği yönde.

- Buradaki aramalar hakkında Türkiye konuşur çünkü garantördür. İngiltere konuşur, Yunanistan konuşur, garantördür. Ama Fransa, sen konuşamazsın.

- Hep birlikte Türkiye olmayı başardığımızda üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur.

- Bizim dünyamızda ayrımcılık, ötekileştirme, insanları küçümseme anlayışına yer yoktur.

- Lafla kucaklama olmaz, icraatle olur ve bunu biz yaptık. İşte Güney Doğu, işte Doğu. Malum partinin dışında buralarda hep biz olduk. Farklılıklarımız zenginlik olarak görerek ülkemizi büyüttük, güçlendirdik, zenginleştirdik. 

- Birileri tweet'ler atıyor. Biz Kürtlere neyi getirmedik ki. Onlarda göz var ama görmüyor. Gidin Şanlıurfa'yı gezin Gaziantep'i gezin, Siirt'i gezin, Mardin'i gezin. Bir gidin yerinde görün. Birileri okulları yakarken yıkarken buraları yeniden ayağa kaldıran biz olduk. Bütün yolları altyapısıyla altyapısıyla üst yapısıyla yapan biz olduk. Bu vatan bizim. 780 bin kilometre kareyle bu vatan bizim. Buralarda ayrım yapılamaz. 82 milyonu kucakladık.

- Milletimiz bize nereyi işaret ediyorsa oraya doğru yürümeye sürdürüceğiz. 

- Genel hatlarıyla milletimizin Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini milletimizin benimsediğini görüyoruz. Sistemin aksaklıklarının giderilmesi için kapsamlı bir değerlendirme çalışması başlattık.

Kabine revizyonu yapacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, "Kabinede bir revizyon olacak mı?" şeklindeki sorusuna, "Dışarıdan dayatma ile kabine revizyonu olmaz" yanıtını verdi.