Erdoğan: Güvenli bölge olmazsa kapıları açarız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de güvenli bölge çalışmalarına ilişkin "Eğer olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Türkiye'nin güçlenmesi için gece-gündüz çalışıyoruz. Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmedik, etmeyeceğiz.

Şu an itibarıyla partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle büyük bir üye kaydına mensup bir başka parti söz konusu değil. Üye listelerimizi güncelliyor, ölümler ve diğer sebeplerle kayıtları düşenleri belirliyoruz. Üye sayımızda, yüzde 95'ten fazlası vefatlardan kaynaklanan yaklaşık 290 bin kişilik bir eksilme olduğunu gördük. En azimli, en dinamik isimleri partimizin yönetim kademelerine kazandıracağız.

"Cumhur İttifakı, Yenikapı ruhunun çelikleşmiş halidir"

15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsünün yaşandığı gece darbeye direnen ülkemizdeki tüm kesimleri Türkiye ortak paydasında bir araya getirmek için çalıştık. Yenikapı ruhuna ilk "Darbe, kontrollü darbe" söylemiyle bizzat CHP Genel Başkanı tarafından vuruldu. Milletin safında yer almak varken, artık diyet borçlarından mı, siyaset hırslarından mı, basiretsizliklerinden mi bilmiyoruz, CHP ekibi hep milli irade düşmanlarıyla yol yürümeyi tercih etti, bugün de aynı tavırlarını sürdürüyorlar. Milli meselelerin, günlük siyasetin tartışmalarına kurban edilmemesi gerektiğini bir türlü bunlara öğretemedik. Cumhur İttifakı, Yenikapı ruhunun çelikleşmiş halidir.

"Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız"

Bizimle dün Sivas'ta olanların manda kabul edip etmediklerini gördük. Bu milletin şahsiyetini koruyamadılar, korkaklık gösterdiler. Biz her zaman "Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz" dedik. Muhalafet "Geldiğimiz anda Suriyelileri kovacağız" diyor, bunlar mandacı zihniyet. Güvenli hale getirdiğimiz bölgelere dönen Suriyeli kardeşlerimizin sayısı 350 bini buldu. Güvenli bölge teklifimize "Çok güzel" diyorlar. Öyleyse gelin, süratle bu konutları yapalım. Eğer güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız. Hazırlıklarımız tamam, kendi imkanlarımızla bu işe başlayacağız. Hedefimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizi bu güvenli bölgede iskan ettirmektir.