Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye olarak, Suriye'nin tüm halkıyla istikrar ve güvenliğini istiyoruz. Bunun için askeri güç kullanmaktan da çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Hayati tehlikesi olan depremzedemiz bulunmuyor.

Deprem haberinin alınmasıyla birlikte üç bakan arkadaşımı hemen Elazığ'a gönderdik. Anında ulaşarak o günden bugüne bu çalışmalara hep birlikte katıldılar ve terk etmediler.

AFAD, Jandarma ve diğer kurumlarımızdan 7171 personel deprem bölgesinde görevlendirilmiştir. 

 Şahsım da olay yerine giderek çalışmaları yerinde gördüm.

Şunu söylemem lazım Türkiye, tarihinin en hızlı ve etkili afete müdahale harektini yürütmüştür.

CHP'ye eleştiri

Şu anda çıkıp CHP'nin Başkanı Düzce depreminde Kocaeli Sakarya depreminde ne oldu bilmez. Ben cezaevinden yeni çıkmışitım. İlk işim oralara gitmek oldu. Gayret ettik, çalıştık iktidar olduk o deprem bölgelerindeki çalışmaları biz tamamladık.

Van depreminde 20 katrilyona yakın para harcadık. Deprem için toplanan paralar yerine gittiği gibi biz milli bütçeden çok ciddi haracamalar yaparak oraları ayağa kaldırdık.

Bugünkü Bingöl'ü biz inşa ettik. Simav'a da anında müdahale ila bugünkü Simav'ı inşa ettik. Beklemedik, bir yerden bir şeyler gelecek diye beklemedik. Biz bekleseydik yolda kalırdık. Ama biz hemen milli bütçemizden gerekli adımları attık. Bay Kemal sen neredesin ya? Sen kiminle cirit attığının farkında değildin. Bu işi de öğrenemeyeceksin. Onlar ne yaparlarsa yapsın biz vazifemizi iyi biliyoruz. 

 Bölgede kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışmasını başlatıyoruz. Depremin ardından yapılan ve depreme hazırlık için yürütülen çalışmalarda harcanan kaynak toplanan vergilerin beş katıdır.

Trump'ın Ortadoğu planı

Bu planla Filistin'in ilhakı planlanıyor. Filistin'i yok eden ve Kudüs'ü gaspeden bu planı tanımıyor ve kabul etmiyoruz. Mescid'i Aksa'nın mahremiyetine uzanan elleri kırmak imanımızın bir gereğidir. Eğer bunu yapamazsak ellerin Kabe'ye uzanmasını engelleyemeyiz. Bunun için diyoruz ki; Kudüs kırmızı çizgimizdir.

Binlerce yıldır olduğu gibi bugünde dünya barışının anahtarı Kudüs'tür. Kudüs'ü İsrail'in kanlı pençelerine terk etmek tüm insanlığa yapılmış en büyük kötülük olacaktır.

O yüzden diyoruz ki: "Zalimler için yaşasın cehennem."

İdlib krizi

Suriye'de kanı durdurmak için Rusya ile imzaladığımız anlaşma, rejim güçleri tarafından delinmektedir.

Türkiye'nin yeni bir göç hareketine tahammülü yoktur. Suriye'nin ne diğer bölgelerindeki ne de İdlib'deki duruma sessiz kalmadık, kalmayacağız. Biz teröristleri sonuna kadar kovalarız. Bizim topraklarımıza tehdit oluşturan kim varsa gereğini yapacağız, gerekirse teröristlerin bulunduğu her yer giderek bu oyunu bozacağız. 

Barış Pınarı mesajı

Bize verilen sözlerin yerine getirilmediği Barış Pınarı'nda yol ayrımına doğru gidiyoruz. Adı ne olursa olsun, terör örgütünün Suriye'nin herhangi bir yerinde fitne ve ihanet çukuru açmasına izin vermeyeceğz. Gerekirse, teröristlerin bulunduğu her yere giderek bu oyunu
bozacağız. Türkiye olarak, Suriye'nin tüm halkıyla istikrar ve güvenliğini istiyoruz. Bunun için askeri güç kullanmaktan da çekinmeyeceğiz.

"Türkiye meydanı Libya'da da darbecilere bırakmayacaktır"

Darbeci general Hafter'in yanında yer alan Arap ülkeleri utanmadan Türkiye'yi eleştiriyor. Türkiye Libya'da meşruiyet sınırları dışında hiçbir adım atmamıştır. Türkiye meydanı Libya'da da darbecilere bırakmayacaktır.