Erdoğan İmamoğlu için sert konuştu: Seçimden sonra hesabını vereceksin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultangazi'de düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Seçimden sonra hesabını vereceksin." dedi.

Erdoğan İmamoğlu için sert konuştu: Seçimden sonra hesabını vereceksin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Sultangazi ilçesinde konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları: 

- Mursi'nin darbeyle indirilmesini, hücrede eziyet çektirilmesini ve hayatını kaybetmesini seyreden Batı dünyasını ve insanlığı kınıyorum.

- Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi…. Bu hastane 600 klinik yatağı, 120 yoğun bakım yatağı, 144 polikliniği, acil servisleri ve diğer birimleriyle gerçekten modern bir hastanedir. Birileri konuşur biz yaparız.

- Çıkmış bir tanesi diyor ki çok enteresan '24 yılda ne yaptınız?' diyor. Kardeşlerim bakınız sadece şu eser bu işin en güzel ifadesidir. Yahu 24 yıl önce şu andaki Sultangazi var mıydı? Bu Sultangazi ne haldeydi? Ama biz geldik, Sultangazi’yi tüm altyapısıyla, hastaneleriyle, okullarıyla, ulaşımıyla, doğal gazıyla her şeyiyle tepeden tırnağa modern bir ilçe haline getirdik. Zaten biz geldiğimizde ilçe değildi. Sonra burayı da ilçe haline getirdik.

- "Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum. 'Çaldılar' ifadesi hukuki değildir ama siyasidir."

- 31 Mart seçimlerinin Türkiye'deki galibi, İstanbul'daki galibi, hiç şüpheniz olmasın, Cumhur İttifakı'dır, AK Parti'dir.

- (31 Mart seçimleri) Yani burada hem yolsuzluk hem de hırsızlık var. Müsaade edin de bunu da söyleyelim."

-Biz İstanbul'umuzu bu yalancılara teslim edemeyiz.

- Çok koşacağız, çok çalışacağız ve pazar akşamı inşallah zaferle müşerref olacağız

- Ordu Valisine 'it' demedim, 'basitleşme' dedim.) Bütün görsel ve yazılı medyada var, dedin. Ordu valisine söylediğin sözün hesabını seçimdem sonra vereceksin.

- Pazar gününe kadar kararlı mıyız? Sandıklarda milli iradenin tecellisine hazır mıyız? Öyleyse durmak yok. Ve Cumhur İttifakı olarak MHP ve AK Parti olarak el ele inşallah bu işi başaracağız. Ve hakka, halkına hizmet yolunda hayata bakınız yahu ölüyor ve onun şu anda ölümü vesilesiyle onun o merhum halinden bile korkuyorlar. Hanımına defni göstermiyorlar. İki oğluyla beraber bu sabah 5’te defnediyorlar. Niye korkuyorsunuz? İşte siz bu tür şehitlerin kendisinden korkarsınız. Korkaklar için de yaşasın cehennem. Ve bunu başaramayacaklar. Ülkemiz için de bunu başaramayacaklar. Nasıl 15 Temmuz’da başaramadıysalar bundan sonra da başaramayacaklar.

- Ne diyorlar, 'Bize para vermiyorsunuz, Suriyelilere veriyorsunuz.' Bu yalan CHP'nin yalanıdır. Suriyelilere maaş bağlama diye bir şey yok.