Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstiklale aşık bir millet Çanakkale'de tarihin akışını değiştirmiştir

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstiklale aşık bir millet 107 sene evvel burada tarihin akışını değiştirmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. Yılı Anma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Çanakkale Zaferi'nin Avrupa'dan Asya'ya milyonlarca kişinin ortak zaferi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Sadece kendi çocuklarımızın değil, Balkanlar'ın, Afrika'nın, Orta Doğu'nun gençlerinin de buraya gelerek atalarını tanımalarını, aramızdaki kardeşliğin kökenlerine şahit olmalarını istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

"Milyonlarca kardeşimizin ortak zaferidir"

Çanakkale Zaferi sadece bizim değil Balkanlar'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya yüz milyonlarca kardeşimizin ortak zaferidir. Burada sadece Türkiye'nin her ilinden, her ilçesinden kahramanların kabirleri yok aynı zamanda gönül coğrafyamızını dört bir köşesinden gelip burada toprağa düşen şehitlerin mezarları da var.

Gittiğim her yerde, gençlerle her buluşmamızda onlara Çanakkale'yi, Çanakkale destanını anlatıyorum. Sadece kendi çocuklarımızın değil, Balkanlar'ın, Afrika'nın, Orta Doğu'nun gençlerinin de buraya gelerek atalarını tanımalarını, aramızdaki kardeşliğin kökenlerine şahit olmalarını istiyorum.

Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 107. yıldönümünü tekrar tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.

"Çanakkale Savaşları büyük bir kahramanlık destanıdır"

Tarihimizin en görkemli sayfalarından olan Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 107. yılını tebrik ediyorum. Çanakkale Savaşları büyük bir kahramanlık destanıdır. İstiklale aşık bir millet 107 yıl önce tarihin akışını değiştirmiştir. Vatanını ve hürriyetini canı pahasına durabilecek hiçbir silahın duramadığı görülmüştür.

"Türk milleti verdiği eşsiz mücadeleyle tüm mazlumlara umut olmuştur"

Türk milleti Çanakkale’de verdiği eşsiz mücadeleyle tüm mazlumlara umut olmuş, sömürge altındaki birçok ülke Çanakkale’den aldıkları ilhamla kendi mücadelelerini başlatmışlardır. Bu şanlı zafer Türkiye'nin ve Türk milletinin olduğu kadar mazlum halkların da zaferidir.

"Çanakkale, bizim ebedi ve ezeli kardeşliğimizi yansıtır"

Çanakkale, millet olarak bizim ebedi ve ezeli kardeşliğimizi, kader ortaklığını yansıtır, sembolleştirir. Gençlerle hemen her buluşmamızda Çanakkale'yi ve Çanakkale destanını anlatıyor, burayı görmelerini söylüyorum. Rabbim bizi şehitlerimizin yolundan ayırmasın diliyorum. Bütün kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.