Cumhurbaşkanı Erdoğan: LGBT denilen olay bizim kitabımızda yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadın Emeği Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki dönem LGBT'yle mücadele edileceğinin altını çizen Erdoğan, "LGBT denilen olay bizim kitabımızda yok. Fakat CHP'nin kitabında var. Diğer yavru muhalefetin kitabında var. Onlarla beraber yürüyorlar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: LGBT denilen olay bizim kitabımızda yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadın Emeği Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Kadın girişimcilere destek mesajı veren Erdoğan, 2 milyar liralık kefalet bedelinin tesis edildiğini söyledi. Öte yandan Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, LGBT'yle mücadele dönemine girileceğinin işaretini verdi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Arkadaşlarımız ülkemizin 4 bir yanında iş kurmak isteyen 45 binden fazla kadınımızla bir araya gelerek onlara yol gösterdi, destek oldu. kadınlarımızı ülkemizin atılımlarının hepsinde olduğu gibi, ülkemizin kalkınmasında emeği vardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: LGBT denilen olay bizim kitabımızda yok - Resim : 1

"2 milyar liralık bedeli tesis ettik"

Kadınlarımıza daha fazla destek vermekte kararlıyız. Girişimcilik destekleri, kırsal kalkınma hibeleri gibi desteklerin büyük bölümünü kadınların kullandığını memnuniyetle görüyoruz.

Elbette kadınlarımızı unutmadık. Kadın girişimcilerimize, kadın kooparatiflerine 2 milyar liralık kefalet bedeli tesis ettik. Yeni destek paketinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Kadınlarımıza her alanda pozitif ayrımcılık yaparak onların hayallerine kavuşmalarına ön ayak oluyoruz. Kadını, yaradılışından gelen zenginliklerden soyutlayıp sadece metalaştıranlara da verilecek en güzel cevabın bu olacağına inanıyorum.

Muhalefete kadın milletvekili sayısı tepkisi

İnsanoğlunun yarısını oluşturan kadınları yok sayan toplum, gücünün yarısından vazgeçmiş demektir. Bizim Türkiye olarak böyle bir düşüncemiz olamaz. Bizim her kadınımızın katkısına ihtiyacımız var. Bugün Türkiye'nin siyasi hareketleri içerisinde kadın kollarının bu kadar güçlü olduğu bir parti yok. En güçlü parti biziz. Sorun şimdi bu muhalefete, sizin kadın milletvekili sayısınız, kadın üye sayınız kaç. Hepsi patır patır dökülüyor.

Artık son günlerine yaklaştığımız 2022'deki faaliyetlerimizin yarısını kadın ve gençlik kollarımız oluşturuyor.

Okullara, iş yerlerine sokulmayan kadınların gözyaşları bile tek parti artığı faşistlerin yüreğini yumuşatmaya yetmemiştir. Türkiye bu günlerini AK Parti'nin reformları ile geride bırakmıştır.

Başörtüsü sorununu kökten bir çözüm bulacak bir teklifte bulunduk. Meclis'teki partilere götürdük. Ancak onlardan gerekli desteği alamadık. Cumhur İttifakı olarak bu teklifi Meclis'e sunduk. Kimlerin kadın haklarını savunduğu bu süreçte ortaya çıkmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: LGBT denilen olay bizim kitabımızda yok - Resim : 2

"Asla kabul edilemez"

Biz hiçbir zaman kız evladımızın, fiziki olgunluğa erişmeden evlendirilmesini tasvip etmiyoruz. Zaten kendi aile hayatımızda da bunun örneği yok. Zaten çocuk istismarı asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu konuda tüm kurumlarımız gereken takipleri yapmıtır. Son dönemde her alanda olduğu gibi bu alanda da çok istisnai örnekler dışında bu sorun çözülmüştür.

Çocuk gelin sorununu çözen Türkiye, çocukların başka tehlikere itildiği bir sorunla karşı karşıyadır.

Muhalefete sesleniyorum. Kandil'in hesabını bugüne kadar sordunuz mu? Diyarbakır anneleri hangi partinin kapısında ağlıyor. Sizin dirsek dirseğe yürüdüğünüz partinin insanları değil mi? PKK'nın parlamentodaki uzantıları değil mi? Bay Kemal bugüne kadar bunlara tek kelime ettin mi? Bi kere git Diyarbakır Anneleri'ne geçmiş olsun de. Ama diyemez, derse ittifak ortağını kaybeder.

Bu kesimlerin terör örgütlerinin istismar ettiği çocuklarla ilgili tek kelime ettiğini duymadım.

Bakıyorsunuz bunların ilçe başkanı taciz yapmış, belde başkanı tecavüz yapmış. Bunları iyi biliyoruz yakından takip ediyoruz. Sicil dosyalarınız elimizde. Bunları seçime kadar meydanlarda anlatacağız.

Ne kız çocuklarımızın istismarına müsade edeceğiz, ne de kin ve nefretle harekete izin vereceğiz.

"LGBT denilen olay bizim kitabımızda yok"

LGBT denilen olay bizim kitabımızda yok. Fakat CHP'nin kitabında var. Diğer yavru muhalefetin kitabında var. Onlarla beraber yürüyorlar. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Önümüzdeki dönem, bakanlıklarımızla tüm kurumlarımızla mücadele edeceğiz.

Meclis'e giren bir başörtülü milletvekiline bunların eski yöneticleri ne demişti? Bu kadına haddini bildirin. Ey CHP siz onların uzantılarısınız. Hadi şimdi de sıkıyorsa had bildirin de görelim. Buralara kolay gelmedik. Benim bütün hanım kardeşlerimin çok çektiği acılar var. Okullarından maalesef kovulan, ve bu anamuhalefetin genel başkan yardımcısı olan kadın ikna odalarında başındaki örtüyü alıp orada onlara manevi işkence yapıyordu. Bu acıyı birçok yakınlarım yaşadı. Başka bir ülkede yaşıyormuş gibi İstanbul'da bir okulda okuyan kızımı başka bir okula adeta kaçırarak götürmek zorunda kaldım.