Erdoğan: 'İslami terör' ifadesini kullananları lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere'de yaşayan Türklerle olan buluşmasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Dünyada saygın ülkelerin saygısız bazı liderleri 'İslami terör' ifadesini kullanıyor. Bunu kabullenmemiz mümkün değil. Bu ifadeyi kullananları lanetliyorum" dedi.

Erdoğan: 'İslami terör' ifadesini kullananları lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

-Sizlerin aracığıyla kalpleri bizimle atan Asyalı, Afrikalı, Keşmirli, Arakanlı, Libyalı, Suriyeli mazlumlara selamlarımı gönderiyorum.

-NATO Liderler zirvesi vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum.

-Burada Londra'dan anavatanınızı yurdunuzu ve mensup olduğunuz milletimizi çok yakından takip ettiğinizi biliyorum.

-Bir kısmınız eğitim için bir kısmınız rızkı için bu topraklara hicret ettiniz. Buraya gelirken geride gözü yaşlı ailelerinizi sizi canından ayrı görmeyen sevdiklerinizi bıraktınız.

- Zorluklardan yılmadınız, sıkıntılardan geri adım atmadınız. Başarılarınızla hem bizim hem ailelerinizin gözlerini kabarttınız.

-Şimdi önünüzde ayın 12'sinde İngiltere'de bir seçim var. Burada belirleyici bir rol oynamalısınız ve oynayacağınıza da inanıyorum. Ülkem ve milletimiz adına tek tek teşekkür ediyorum.

- Türkiye emin ellerde, Türkiye emniyet huzur, barış içinde. Bugün 17 yıl öncesine göre daha güçlü bir Türkiye var. Bugün üzerinde oyun oynanan değil, artık oyun bozan kararlı bir Türkiye var. Dünyada en fazla insanı yardım yapan cömert bir ülke var. 

- Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar mülteciye tek elden ev sahipliği yapan bir ülke yok.

- Avrupa Birliği ne yaptı. Şu ana kadar söz verdiği halde. 6 milyar destek vereceğim dediği halde sadece 3 milyar avro uluslararası SSK'larla Kızılay'a gönderdiği para var. Bizim cebimize girmiyor. Bizim şuana kadar yaptığımız yardım 30 milyar doları aştı.

- Bize diyorlar ki "Suriye'den ne zaman çıkacaksınız?". Biz de onlara diyorsuz ki "Sizin Suriye'de ne işiniz var"

- Güvenli Bölgeyi teröristlerden temizleyene kadar Suriye'den çıkmayacağız. Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Gözü olanlar ellerini oradan çeksinler.

- Hiç şüphesiz Türkiye'nin başarılarının tamamı hepimizin eseri.

- Sizlerden kalbinizi ferah tutmanızı istiyorum, sizlerden Türkiye'ye inanmanızı, devletinize güvenmenizi istiyorum.

- Türkiye hem kendi bekasını hem bölgenin güvenini sağlayacak adımları atıyor.

-Bugün kendi milli güvenliği için hiç kimsenin icazetini aramadan operasyon düzenleyen, dış politikası bağımsız bir Türkiye var.

-Suriye'nin topraklarında gözümüz yok ama gözü olanlar lütfen terk etsinler.

- Silah üzerinden, ölüm üzerinden, acı, kan, baskı ve tehdit üzerinden ülkemize kurulan tuzakların hepsi çöküyor.

- Türkiye'yi terörle, şantajla terbiye edeceklerini zannedenler, hedeflerine ulaşamamanın mahcubiyetini yaşıyor.

-Milli hassasiyetleri yüksek sivil toplum örgütlerine, birçok yere kıyasla Birleşik Krallık'ta daha fazla ihtiyacımız var. Bunun için çok daha örgütlü, organize ve dayanışma içinde hareket etmenizi bekliyoruz.

-Terör örgütlerine bile on binlerce tırla silah, mühimmat, araç gönderenler bize paramızla silah vermediler, araç gereç vermediler.

-Türk toplumu, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ilişkilerin gelişmesi noktasında da kritik rol oynuyor.

-40 yıldır teröre çok kurban verdik. Bütün bunlar olurken kimse kapımızı çalmadı. Terörle mücadelede bize akıl verenlere şunu diyoruz; siz aklınızı kendinize saklayın